ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ζωντανή η ελπίδα για την επένδυση της Γεροσκήπου

Ο υπουργός Εσωτερικών διέψευσε δημοσιεύματα περί ναυαγίου των διαπραγματεύσεων

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Σε διάψευση δημοσιευμάτων (όχι της Καθημερινής) περί ναυαγίου των διαπραγματεύσεων με τον Ούγγρο επενδυτή προχώρησε το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο υπουργός Σωκράτης Χάσικος σχολιάζοντας πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας απέφυγε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες ωστόσο δήλωσε ότι η διαπραγμάτευση συνεχίζεται συστήνοντας υπομονή των επίσημων αποτελεσμάτων μετά το πέρας των διαπραγματεύσεων.

Ο κ. Χάσικος χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες τόνισε τον προσανατολισμό της επιτροπής η οποία διαπραγματεύεται με τον Ούγγρο επενδυτή που αφενός όπως είπε είναι η διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος και αφετέρου οι ανάγκες της οικονομίας για μεγάλα έργα και επενδύσεις.

Αναφορά η οποία μπορεί να εκληφθεί ως ένα θετικό σημάδι για το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις.

Διπλασίασε την προσφορά του ο επενδυτής
Όπως είχε αποκαλύψει η Οικονομική Καθημερινή την Τετάρτη η κίνηση του Ούγγρου επενδυτή να βάλει στο τραπέζι νέα προσφορά για την εκμίσθωση της κρατικής γης στην Γεροσκήπου δημιούργησε νέα δεδομένα στις υπό εξέλιξη διαπραγματεύσεις.

Με την νέα προσφορά διπλασιάστηκε το αρχικό ποσό και από έξι εκατ. ευρώ ανέβηκε στα 12 εκατ. ευρώ. Εξέλιξη που σμικραίνει την διαφορά με την κυβερνητική πρόταση που σύμφωνα με πληροφορίες είναι στα 20 εκατ. ευρώ.

Το κατά πόσο η όλη διαδικασία θα παραμείνει ζωντανή θα φανεί στην επόμενη συνάντηση επιτροπής και επενδυτών όπου αναμένεται να διαφανεί η αντίδραση της κυβερνητικής πλευράς.

Στην συνάντηση η εταιρεία του επενδυτή έχει ζητήσει να της κατατεθεί γραπτώς η πρόταση της κυβέρνησης.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση