ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

25% αύξηση για την γυναικεία επιχειρηματικότητα

Παρά την κρίση ο αριθμός αυξήθηκε δήλωσε η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Παρά την οικονομική κρίση, ο αριθμός των αυτοαπασχολούμενων γυναικών και των γυναικών που εργάζονται σε δική τους επιχείρηση αυξήθηκε κατά 25% κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων, συμβάλλοντας θετικά στην ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ανέφερε την Τρίτη η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Σε χαιρετισμό της σε εκδήλωση του Οργανισμού Γυναικών Επιχειρηματιών Επαγγελματιών (ΟΓΕΕ) Λεμεσού, υπό τον τίτλο «Εγχείρημα Καινοτομία και (Κύπρια) Επιχειρηματίας», η κ. Αιμιλιανίδου είπε ότι «οι γυναίκες αποτελούν σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας και της οικονομίας και θα πρέπει να τους δοθούν οι κατάλληλες ευκαιρίες, έτσι ώστε να συνεισφέρουν και αυτές με τις δραστηριότητες τους στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του τόπου»

Συμπλήρωσε ότι το γυναικείο ανθρώπινο δυναμικό αποτελείται από ικανά στελέχη που διαθέτουν γνώσεις και δεξιότητες απαραίτητες στο νέο οικονομικό σκηνικό.

Η Υπουργός έκανε αναφορά και στην ισόρροπη συμμετοχή ανδρών και γυναι­κών, που όπως είπε συμβάλλει στη δημιουρ­γία παραγωγικότερου και πιο καινοτόμου εργασιακού περι­βάλλοντος, καθώς και σε καλύ­τερες οικονομικές επιδόσεις.

Η γυναικεία επιχειρημα­τικότητα αναγνωρίζεται ως ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες εξίσωσης ευκαιριών στην αγο­ρά εργασίας, ενισχύοντας τη δυ­νατότητα ισόρροπης συμμετο­χής των δύο φύλων στον οικονομικό και κοινωνικό τομέα και στην ενί­σχυση της υγιούς ανταγωνι­στικότητας της οικονομίας, είπε.

Ανέφερε τέλος ότι η Κυβέρνηση σε συνεργασία με τα οργανωμένα σύνολα, αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, με στόχο την αξιοποίηση της δυναμικής και ικανής γυναίκας, αλλά και την ισότιμη παρουσία της στην επιχειρηματική κοινότητα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση