ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ο Ουίλπουρ Ρος επιλέχτηκε για υπ. Εμπορίου από τον Τραμπ

Θα διορθώσει τις σχέσεις που έχει το Μεξικό με τις ΗΠΑ δήλωσε

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

O Αμερικανός δισεκατομμυριούχος επενδυτής Ουίλμπουρ Ρος, που έχει και άμεση εμπλοκή με την ελληνική πραγματικότητα, καθώς διαθέτει το πλειοψηφικό πακέτο της Τράπεζας Κύπρου και μερίδιο μετοχών στη Eurobank, θα είναι ο υπουργός Εμπορίου της κυβέρνησης Τραμπ.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που τον ήθελαν να αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο Εμπορίου στη νέα κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών. Σύμφωνα με το CNBC, ο κ. Ρος είπε πως το Μεξικό έχει καλύτερες συμφωνίες με τον υπόλοιπο κόσμο απ' ό,τι έχουν οι ΗΠΑ και ότι «αυτό θα το διορθώσουμε».

Επικεφαλής του επενδυτικού ομίλου WL Ross & Co. που ειδικεύεται στις εξαγορές προβληματικών επιχειρήσεων, ο κ. Ρος είναι στενός πολιτικός φίλος του Ντόναλντ Τραμπ και ήταν ο εμπνευστής μεγάλου μέρους του οικονομικού του προγράμματος.

Ο 79χρονος Ρος έχει γεννηθεί στο Νιου Τζέρσεϊ και σύμφωνα με τον κατάλογο του Forbes η περιουσία του υπολογίζεται στα 3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Συγχαρητήρια από Άκκερμαν

Σχολιαζοντας τον διορισμο του Wilbur Ross στο υπουργικο συμβουλιο του νεοεκλεγεντα προεδρου Ντοναλντ Τραμπ ο προεδρος του ΔΣ της Τράπεζας Κυπρου Τζόζεφ Άκκερμαν ανεφερε:

«Συγχαιρουμε τον Willbur Ross για τον διορισμο του στη θέση του υπουργου εμποριου. Έχοντας δουλέψει μαζι του στο Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου τα τελευταία χρόνια και έχοντας δει απο πρωτο χερι την σημαντική συμβολη του στην επιτυχη αναδιάρθρωση του συγκροτήματος, ειμαι βέβαιος οτι ο νεοεκλεγεις προεδρος Τραμπ έχει κάνει μια εξαιρετικη επιλογή»

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση