ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

RCB: Αναγκαία η στήριξη της ανάκαμψης από το τραπεζικό σύστημα

Tόνισε την ανάγκη παροχής δανειοδότησης στους κύριους τομείς της κυπριακής οικονομίας

ΚΥΠΕ

Στην ανάγκη στήριξης της ανάκαμψης της κυπριακής οικονομίας από το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου, αναφέρθηκε ο Δρ. Kirill Zimarin, CEO της RCB Bank κατά τη διάρκεια του 4ου Κυπριακού Banking Forum, που πραγματοποιήθηκε χθες στη Λευκωσία. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση, μιλώντας κατά τη διάρκεια ανοικτής συζήτησης με τους CEO των κύριων κυπριακών τραπεζών, ο Δρ. Zimarin σημείωσε ότι οι προσπάθειες αντιμετώπισης των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων σε κάποιες κυπριακές τράπεζες ήδη έχουν παράξει αποτελέσματα και θα πρέπει να συνεχιστούν σε συνδυασμό με αύξηση στα αποθεματικά.

Ο CEO της RCB τόνισε, επίσης, την ανάγκη παροχής δανειοδότησης στους κύριους τομείς της κυπριακής οικονομίας, σημειώνοντας ότι «με αυτό τον τρόπο ο τραπεζικός τομέας μπορεί να παίξει ένα εποικοδομητικό ρόλο στην ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας και θα πρέπει όλοι να εργαστούμε με στόχο τη σταδιακή μείωση των δανειοδοτικών διαδικασιών, χωρίς βεβαίως να τίθενται σε κίνδυνο οι αναγκαίες πολιτικές διαχείρισης κινδύνων”.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, είπε πως είναι μέσω της παροχής μιας τέτοιας στήριξης και της μείωσης των κόστων δανειοδότησης που οι υγιείς κυπριακές επιχειρήσεις θα μπορέσουν να υλοποιήσουν τα αναπτυξιακά και επενδυτικά τους σχέδια, οδηγώντας έτσι την οικονομία σε υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης.

Κλείνοντας, ο Δρ. Zimarin υπογράμμισε την ανάγκη προώθησης της σταθερότητας που χαρακτηρίζει το κυπριακό τραπεζικό σύστημα στην παγκόσμια τραπεζική σκηνή ενισχύοντας έτσι την θέση και την αξιολόγηση της χώρας.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση