ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο CIPA χαιρετίζει τη δημιουργία Υφυπουργείου Ανάπτυξης

Η δημιουργία Υφυπουργείου Ανάπτυξης κρίνεται από τον Οργανισμό ως αναγκαία

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στο πλαίσιο του οράματός του για εδραίωση της Κύπρου ως παγκόσμιας εμβέλειας επενδυτικό κέντρο και του τρίπτυχου της αποστολής του, που περιλαμβάνει την προώθηση της Κύπρου ως ελκυστικού επενδυτικού προορισμού, την προώθηση μεταρρυθμίσεων και την παροχή υποστήριξης σε δυνητικούς και υφιστάμενους επενδυτές, ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων χαιρετίζει και στηρίζει την προοπτική δημιουργίας Υφυπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Εν μέσω διαρθρωτικών ανακατατάξεων στον παγκόσμιο οικονομικό χάρτη αλλά και των ευνοϊκών συνθηκών και ευκαιριών που δημιουργεί η πρωτοφανής πορεία ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας, η δημιουργία Υφυπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κρίνεται από τον Οργανισμό ως αναγκαία. Πρόκειται για έναν φορέα που θα είναι αρμόδιος για τον σχεδιασμό αναπτυξιακής πολιτικής και στρατηγικής του κράτους, ο οποίος αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της χώρας μας. Για πρώτη φορά, το σύνολο των μηχανισμών που σχετίζονται με την διευκόλυνση μίας επένδυσης, θα βρίσκονται υπό την εποπτεία και το συντονισμό ενός φορέα που θα διασφαλίζει ολοκληρωμένη, ταχύτερη και διαφανή εξυπηρέτηση στους ξένους επενδυτές.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του CIPA κ. Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης, δήλωσε ότι η ουσιώδης συμβολή των παραγωγικών άμεσων ξένων επενδύσεων στην επίτευξη ανάπτυξης έγκειται στην ικανότητά τους να επηρεάσουν θετικά τους ρυθμούς ανάπτυξης μίας χώρας μέσω της δημιουργίας θέσεων εργασίας, της τόνωσης της αγοράς και της αύξησης της παραγωγικότητας. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων επικροτεί τις προσπάθειες της κυβέρνησης, με αρωγό τη Μονάδα Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ανάπτυξης, υπό τον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω κ. Κωνσταντίνο Πετρίδη, για άρση των εμποδίων που αποτελούν τροχοπέδη στην πορεία προς την ανάπτυξη. Η δήλωση αποστολής του Οργανισμού ‘Με τον επενδυτή, για τον επενδυτή’ αντικατοπτρίζει τη δέσμευση του CIPA να εργαστεί σκληρά, με αφοσίωση και ευρηματικότητα, στα πλαίσια του ρόλου που θα αναλάβει ως στενός συνεργάτης του Υφυπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για την αποτελεσματική υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού του κράτους, με στόχο την εξασφάλιση της καλύτερης δυνατής εμπειρίας για τον επενδυτή.

Ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων αναμένει πως ο κρίσιμος ρόλος που καλείται να διαδραματίσει το Υφυπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας θα αναγνωριστεί και ότι ο θεσμός θα στηριχτεί σθεναρά από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, έτσι ώστε να αναλάβει το συντομότερο τον ρόλο που θα του ανατεθεί. Με αυτό τον τρόπο, θα συμβάλει καταλυτικά στη συλλογική προσπάθεια ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της χώρας και προσέλκυσης ουσιαστικών επενδύσεων που θα συνεισφέρουν στη μακροχρόνια ανάπτυξη και οικονομική ευημερία του τόπου μας.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X