ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ανάπτυξη για έκτο συνεχόμενο τρίμηνο

Ο ρυθμός ανάπτυξης ανήλθε στο 2.9%

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ανάπτυξη, για έκτο συνεχόμενο τρίμηνο, παρουσίασε το γ΄ τρίμηνο του 2016 η κυπριακή οικονομία, με τον ρυθμό ανάπτυξης να ανέρχεται στο 2,9%, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Στατιστική Υπηρεσία.

Ανάπτυξη, για έκτο συνεχόμενο τρίμηνο, παρουσίασε το γ΄ τρίμηνο του 2016 η κυπριακή οικονομία, με τον ρυθμό ανάπτυξης να ανέρχεται στο 2,9%, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε την Παρασκευή η Στατιστική Υπηρεσία.

Μετά τη διόρθωση του ΑΕΠ ως προς τις εποχικές διακυμάνσεις και τις εργάσιμες μέρες, ο ρυθμός ανάπτυξης υπολογίζεται στο 2,9%.

Η αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης οφείλεται κατά κύριο λόγο στους τομείς: "Ξενοδοχεία και Εστιατόρια", "Επαγγελματικές, Επιστημονικές και Τεχνικές δραστηριότητες", "Λιανικό και Χονδρικό Εμπόριο", "Μεταποίηση", "Κατασκευές" και "Μεταφορές".

Αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης κατέγραψαν οι τομείς: "Ενδιάμεσοι Χρηματοπιστωτικοί Οργανισμοί" και "Ενημέρωση και Επικοινωνία".

Αυτό είναι το έκτο συνεχόμενο τρίμηνο κατά το οποίο καταγράφεται ανάπτυξη, ύστερα από την έξοδο της κυπριακή οικονομίας το β΄ τρίμηνο του 2015 από μια βαθιά ύφεση, στην οποία εισήλθε το γ΄ τρίμηνο του 2011.

Σε τριμηνιαία βάση, μετά τη διόρθωση του ΑΕΠ ως προς τις εποχικές διακυμάνσεις και τις εργάσιμες μέρες, η κυπριακή οικονομία αναπτύχθηκε το γ΄ τρίμηνο του 2016 κατά 0,7%, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο, παρουσιάζοντας ανάπτυξη για έβδομο συνεχόμενο τρίμηνο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, το ΑΕΠ ανήλθε το γ΄ τρίμηνο του 2016 στα €4,66 δισεκατομμύρια (τρέχουσες τιμές), σε σύγκριση με €4,55 δισ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015.

Σε σταθερές τιμές, το ΑΕΠ ανήλθε το γ΄ τρίμηνο του 2016 στα €4,05 δισ. Σε σύγκριση με €3,94 δισ. το γ΄ τρίμηνο πέρσι.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Όχι Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου στην κάθοδο Ελλαδιτών ιατρών

«ΚΑΛΑ, ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΓΙΑ ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ???????»
ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ  |  13:54

Όχι Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου στην κάθοδο Ελλαδιτών ιατρών

«Οι φοροφυγαδες χρυσοπληρωμενοι γιατροι γνωριζουν πολυ καλα οτι δεν μπορουν να ανακοψουν τους ελλαδιτες ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  06:08

Τζ. Χούρικαν: Διαφορές υψηλόβαθμων αξιωματούχων παίζονται στο γήπεδο της Τρ. Κύπρου (Βίντεο)

«Κε Hourican, αν η συζήτηση βλάπτει την Τρ. Κύπρου, σκεφτείτε να αλλάξετε δικηγόρους. Ακόμα μπορείτε ...»
Loucas  |  15:18

Το ακριβό διαζύγιο των Μπέζος

«Ολες οι γυναικες θα ηθελαν να ειναι στην θεση της κας μπεζου!!»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  06:31

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X