ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εν αναμονή των αποφάσεων της Fed

Θα ανακοινώσει τις νέες εκτιμήσεις για την πορεία της οικονομίας των ΗΠΑ

ΚΥΠΕ

Οι αγορές αναμένουν τις σημερινές αποφάσεις της αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας (Federal Reserve), η οποία θα ανακοινώσει τις νέες εκτιμήσεις για την πορεία της οικονομίας των ΗΠΑ, αλλά και τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής.

Οι αγορές εκτιμούν ότι η Fed θα ανακοινώσει αύξηση του βασικού επιτοκίου στο εύρος του 0,5% και 0,75% από το τρέχων 0,25% - 0,5% που είχε καθοριστεί το Δεκέμβριο του 2015.

Οι αποφάσεις της Fed θα ανακοινωθούν στις 21:00 ώρα Κύπρου, ενώ η πρόεδρος της Fed Τζάνετ Γέλεν θα παραθέσει συνέντευξη Τύπου στις 21:30.

Η ανακοίνωση των εκτιμήσεων της Fed είναι η πρώτη μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος επιθυμεί σημαντικές φορολογικές χαλαρώσεις και την υιοθέτηση ενός προγράμματος επενδύσεων στις υποδομές, παρόλο που η αμερικανική οικονομία πλησιάζει τις συνθήκες πλήρους εργασίας με τους μισθούς να αυξάνονται.

Εμπειρογνώμονες εκτιμούν ότι οι κίνδυνοι του πληθωρισμού είναι πιο σημαντικά απ` ότι πριν τρεις μήνες όταν είχαν εκδοθεί οι τελευταίες προβλέψεις της επιτροπής νομισματικής πολιτικής. «Είναι πιθανόν τα επιτόκια να αυξηθούν περισσότερο απ` ότι αναμένεται», ανέφερε στο πρακτορείο Reuters ο οικονομολόγος του ταμείου Trust, Καρλ Τάνενμπάουμ.

Στελέχη της Fed έχουν δηλώσει ότι διαβλέπουν ότι οι πολιτικές του κ. Τραμπ ενδεχομένως να τους οδηγήσουν στην επιτάχυνση της αύξησης επιτοκίων, αλλά διστάζουν να διαφοροποιήσουν τις εκτιμήσεις τους, προτού ο κ. Τραμπ δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες για το οικονομικό του πρόγραμμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X