ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΣΕΚ: Το θέμα της εξοικονομήσης ενέργειας έχει εθνικό χαρακτήρα

Η Πολιτεία πρέπει να βρει τους τρόπους να απεξαρτηθεί από το πετρέλαιο

ΚΥΠΕ

Το θέμα της εξοικονόμησης ενέργειας προσλαμβάνει για την Κύπρο χαρακτήρα εθνικού προβλήματος αφού, παρά την ολόχρονη ηλιοφάνεια, η Κύπρος είναι απόλυτα εξαρτημένη από το πετρέλαιο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία, σημειώνεται σε σημερινή ανακοίνωση της ΣΕΚ.

Δυστυχώς σχεδόν όλη η ενέργεια (94.9%) που καταναλώνεται στην Κύπρο προέρχεται από τη χρήση προϊόντων πετρελαίου, αναφέρει η συντεχνία.

Η ΣΕΚ επαναλαμβάνει ότι η Πολιτεία πρέπει να βρει τους τρόπους να απεξαρτηθεί από το πετρέλαιο και να ελαχιστοποιήσει τη σύνδεση της Κύπρου με το «μαύρο χρυσό».

«Σήμερα, έστω και με αρκετή καθυστέρηση, γίνονται κάποια πράγματα που είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, όπως είναι π.χ. οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί για το υγραέριο κίνησης, η προώθηση του ηλεκτρικού αυτοκινήτου, η χρηματοδότηση από το Συνεργατισμό και τον Οργανισμό Χρηματοδότησης Στέγης προγραμμάτων για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών κ.λ.π» σημειώνει η συντεχνία.

Η ΣΕΚ καλεί όλο τον πληθυσμό σε συστράτευση για εξοικονόμηση ενέργειας, υπενθυμίζοντας πως, κάθε 1% εξοικονόμηση ενέργειας ισοδυναμεί με όφελος 10 εκατομμύρια ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση