ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πρόταση νόμου θα λύσει το γόρδιο δεσμό του Λιμανιού της Λάρνακας

Στη δημιουργία της πρότασης νόμου συμβάλλουν όλοι πλην των Οικολόγων

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Ετοιμάζεται πρόταση νόμου για την επαναφορά του κονδυλίου που αποκόπηκε για την εμπορικοποίηση του λιμανιού της Λάρνακας. Η πρόταση που εξετάζεται και που δεν έχει ξεκαθαρίσει η τελική της μορφή, θα προβλέπει ή την επαναφορά των κονδυλίου, ή την πρόσθεση επιπλέον του ποσού που χρειάζεται για να συνεχίσει το έργο.

Η πρόταση νόμου για την επαναφορά των κονδυλίων θα κατατεθεί μέσα στον Ιανουάριο του 2017 και πιο συγκεκριμένα μετά από τις 2 Ιανουαρίου που θα ανακοινωθεί ο Προϋπολογισμός του 2017, μέχρι και τις 20 Ιανουαρίου που θα καλεστεί η πρώτη Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων. Αυτό γίνεται διότι για οποιαδήποτε πρόταση νόμου, θα χρειαστεί να ανακοινωθεί πρώτα ο προυπολογισμός του καινούργιου έτους. 

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της επιτροπής Μεταφορών Γιώργος Προκοπίου στην έκτακτη επιτροπή Μεταφορών, θα δημιουργηθεί με τις υπογραφές όλων των πολιτικών δυνάμεων πλην αυτής των Οικολόγων που αντιτίθενται στις αποκρατικοποιήσεις. Υπογραμμίζεται ότι, το κονδύλι ανέρχεται στα 1.37 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι, καθ'όλη τη διάρκεια της έκτακτης επιτροπής Μεταφορών, βουλευτές και φορείς της Λάρνακας εάν και διαφωνούσαν για το αν είναι αποκοπή ή απλό σταύρωμα αυτό που αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής, υπήρξε καθολική συμφωνία ότι πρέπει να συνεχιστεί το έργο.

Ο Υπουργός Μεταφορών Μάριος Δημητριάδης ανέφερε πως το έργο θα πρέπει να προχωρήσει, προσθέτοντας πως πρέπει να βρεθούν τα κονδύλια για να πληρωθούν οι σύμβουλοι και να προχωρήσει το έργο. Πρόσθετα, χαιρέτισε το γεγονός ότι υπάρχει πολιτική βούληση για να λυθεί το ζήτημα.

Μετά το πέρας της επιτροπής, ο πρόεδρος της επιτροπής Μεταφορών Γιώργος Προκοπίου ανέφερε χαρακτηριστικά πως, "είναι θετικό αποτέλεσμα ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις θέλουν να βρεθεί λύση", ενώ πρόσθεσε πως, "το κονδύλι που αποκόπηκε πρέπει να επαναφερθεί".

Συλλούρης: Σταύρωμα και όχι αποκοπή για το Λιμάνι της Λάρνακας

Τη δική του ερμηνεία έδωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης για το ζήτημα που έχει προκύψει όσον αφορά την καταψήφιση των σχετικών κονδυλίων από την πλειοψηφία της Βουλής των Αντιπροσώπων, που κατ' επέκταση σταματά και τις διαδικασίες ιδιωτικοποίησης του Λιμανιού της Λάρνακας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπής Μεταφορών Γιώργο Προκοπίου, σε συζήτηση πριν από την εκκίνηση της σημερινής επιτροπής Συγκοινωνιών που συζήτησε για το μέλλον του λιμανιού, ο Πρόεδρος της Βουλής ερμήνευσε ότι "δεν έχει αποκοπεί αυτό το κονδύλι αλλά έχει σταυρωθεί". Όπως εξήγησε, "είναι στη διάθεση της Βουλής να ξεσταυρωθεί και να προχωρήσει".

Υπενθυμίζεται πως, όσον αφορά το έργο του Λιμανιού και της Μαρίνας Λάρνακας, είχε ξεκινήσει η διαδικασία, ενώ είχε δημοσιευτεί η εκδήλωση ενδιαφέροντος στις 23 Νοεμβρίου.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X