ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στην Κύπρο την Παρασκευή ο Πρόεδρος της ΕΤΕπ Werner Hoyer

Θα συζητήσει με τον ΥΠΟΙΚ θέματα συνεργασίας Κύπρου-ΕΤΕπ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

O Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) Werner Hoyer θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο στις 23 Δεκεμβρίου, αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών.

Κατά την εδώ παραμονή του, ο κ. Hoyer και η συνοδεία του θα έχουν συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών με τον οποίο θα συζητήσουν θέματα συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και ΕΤΕπ και τις δραστηριότητες της Τράπεζας στα πλαίσια των κοινών προσπαθειών για στήριξη της κυπριακής οικονομίας.

Στις 23 Δεκεμβρίου, στις 11:15 στην αίθουσα πολλαπλής χρήσης του Υπουργείου Οικονομικών, θα υπογραφεί Συμφωνία χρηματοδότησης, ύψους 10 εκ. ευρώ μεταξύ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων και της RCB, η πρώτη που θα υπογραφεί στην Κύπρο στο πλαίσιο χρηματοδότησης έργων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ), βασικού πυλώνα του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη, ενώ ο κ. Hoyer μαζί με τον Υπουργό Οικονομικών θα υπογράψουν μια Συμφωνία Δανείου και Εγγύησης ύψους 40 εκ. ευρώ με την RCB για χρηματοδότηση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων (SMEs) και εταιρειών μεσαίας κεφαλαιοποίησης (Mid-caps) στην Κύπρο.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X