ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υπ. Μεταφορών: Θετικά τα κόμματα για το λιμάνι Λάρνακας

Ευαρέσκεια του Μάριου Δημητριάδη για τη στάση των κομμάτων σχετικά με το έργο

ΚΥΠΕ

Την ευαρέσκειά του εξέφρασε σήμερα ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Μάριος Δημητριάδης, για το γεγονός ότι όλα τα κόμματα είναι θετικά για να προχωρήσει το έργο του λιμανιού και της μαρίνας της Λάρνακας και να εξευρεθεί ο τρόπος για να επανέλθουν τα κονδύλια για το σκοπό αυτό, όπως ο ίδιος δήλωσε μετά από συνάντηση με τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργο Λιλλήκα.

Ο Υπουργός Μεταφορών είπε πως “αυτό που έχω ζητήσει και από τη Συμμαχία Πολιτών είναι τη στήριξη όσον αφορά στην επίλυση του θέματος που έχει δημιουργηθεί με τα κονδύλια, αλλά και γενικότερα το έργο της Λάρνακας, το οποίο εμείς θεωρούμε πολύ σημαντικό τόσο για την πόλη όσο και για τη χώρα”.

Ανέφερε ότι η διαδικασία του έργου έχει ήδη ξεκινήσει και αναμένουμε να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2017.

Ευχαριστώντας το Γιώργο Λιλλήκα και τη Συμμαχία Πολιτών, “που μας δέχτηκαν σήμερα για να τους ενημερώσουμε για το θέμα του λιμανιού και της μαρίνας της Λάρνακας”, ο Υπουργός Συγκοινωνιών είπε ότι η συνάντηση εντάσσεται στο νέο γύρο διαβουλεύσεων με τα κόμματα για ενημέρωσή τους για αυτό το έργο, ιδιαίτερα μετά που προέκυψε το θέμα με τα κονδύλια.

Ο κ. Λιλλήκας είπε ότι ως Συμμαχία Πολιτών “είμαστε έτοιμοι να το στηρίξουμε και είχαμε ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι δεν είχαμε καμία πρόθεση να παγώσουμε το συγκεκριμένο κονδύλι, απλά δεν υπήρχε ο διαχωρισμός του κονδυλίου και ήταν μέσα σε ένα ευρύτερο κονδύλι που αφορούσε στις ιδιωτικοποιήσεις”.

“Απ΄εκεί και πέρα όσον αφορά στο έργο, εμείς στηρίζουμε την προσπάθεια του Υπουργείου Μεταφορών διότι πρόκειται για ένα έργο που το χρειάζεται η Λάρνακα”, είπε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών.

Πρόσθεσε πως το θέμα της ανάπλασης του λιμανιού και της μαρίνας της Λάρνακας “είναι μια πονεμένη ιστορία δεκαετιών, πρέπει να μάθουμε από τα λάθη του παρελθόντος και ρεαλιστικά να δούμε ποιοι είναι οι πραγματικοί λόγοι που μέχρι σήμερα δεν είχαν εξευρεθεί επενδυτές για την ανάπτυξη της μαρίνας”.

Τέλος, ο κ. Λιλλήκας είπε πως “μια βασική εισήγηση μας προς το Υπουργείο Μεταφορών είναι όπως υπάρξει η δυνατότητα μέσα από το διαγωνισμό, οι υποψήφιοι επενδυτές να καταθέσουν και οι ίδιοι τις δικές τους τις προτάσεις για του τι είδους έργα χρειάζεται για να αναπτυχθεί αλλά και για να είναι βιώσιμη και για να έχει όφελος η Λάρνακα”.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X