ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Χάρης: Δεν ανησυχώ για τα οικονομικά το 2017

Αξιοπιστία στο τραπεζικό σύστημα και στις επενδύσεις ο στόχος

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο βασικός στόχος του 2017 είναι να υπάρξει συνέχιση ικανοποιητικού ρυθμού ανάπτυξης μεταξύ 2,5 και 3% και αυτό δεν είναι ένας απρόσωπος δείκτης ανάπτυξης αλλά σημαίνει να συνεχίσουν να βελτιώνονται τα πράγματα για τις επιχερήσεις τα νοικοκυριά να ανοίξουν θέσεις εργασίας, ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Μιλώντας στο Τρίτο, ο  κ. Γεωργιάδης σημείωσε την ανάγκη για σκληρή δουλειά σε όλα τα επίπεδα, ιδιαίτερα στο επίπεδο της πολιτικής με σοβαρότητα και συνέπεια, όπως ανέφερε, επισημαίνοντας ότι ανάπτυξη σημαίνει ότι η Κύπρος πρέπει να παρουσιάζεται ως ασφαλής επενδυτικός προορισμός διεθνώς, και με αξιόπιστος τραπεζικό σύστημα.

«Χρειάζεται μόνιμη και διαρκής προσπάθεια της οικονομικής πολιτικής. Πρέπει να καταλάβουμε ότι αν θέλουμε να διαφυλάξουμε και να ενισχύσουμε τις προοπτικές ανάπτυξης για ευημερία των συμπολιτών μας πρέπει να είμαστε σε συνεχή προσπάθεια για μεταρρυθμίσεις και αλαγές. Για όλα που είναι τα θεμέλια για την ανάπτυξη., Δεν μπρούμε να σταματήσουμε. Όπως τον πδηλάτη που αν θέλει να πηγαίνει μπροστά πρέπει να ποδηλατεί. Εξάλλου μόλις έχουμε εξέλθει από την κρίση και πρέπει να δέιξουμε ότι δεν θα επιστρέψουμε στα παλιά ούτε σε πολιτικές αδράνειας».

Θα ήταν εύκολο να άφηνα στην άκρη την έγνοια πως πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι και έτσι θα ήμουν πιο ευχάριστος αλλά όχι υπεύθυνος.

Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ωστόσο ότι δεν ανησυχεί για την πορεία των οικονομικών το 2017 γιατί έχουμε κάνει καλούς υπολογισμούς και προγραμματισμούς, όμως, υπογράμμισε, αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε πλεονάσματα για να αρχίσουμε να μοιράζουμε με το καλημέρα του 2017 δεξιά και αριστερά.

Τα οικονομικά μετά την Γενεύη

Όσο αφορά τις εξελίξεις στο Κυπριακό και τις συνέπειες στην οικονομία η Υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι ακόμα και σε περίπτωση θετικής εξέλιξης αυτό το μήνα, δεν σημαίνει πως ολοκληρώθηκε η προσπάθεια, αλλά θα έχει την σημασία της και στο πεδίο της οικονομίας, θα στειλει ξεκάθαρα το μήνυμα και στην τ/κ πλευρά ότι θα πρέπει τώρα να εντατικοποιηθεί η προσπάθεια, αυτά που έχουν συμφωνηθεί επί της αρχής να εφαρμοστούν στην πράξη. Τo περίγραμμα είναι ικανοποιητικό, σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης, όμως πρέπει να τα δούμε να εφαρμόζονται στην πράξη, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει κινητοποίηση κυρίως από πλευράς των Τουρκοκυπρίων.



 

 

 

 

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X