ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

3,7 δις επιβάτες διεθνώς ταξίδεψαν με αεροπλάνο πέρυσι

6% αύξηση με την αντίστοιχο αριθμό του 2015

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Οι επιβάτες εναέριας κυκλοφορίας αυξήθηκαν ανά το παγκόσμιο και πάλι πέρυσι αν και σε ελαφρώς πιο αργό ρυθμό, μια αύξηση που καθοδηγήθηκε από την δυναμική των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους, ανακοίνωσε η Διεθνής Οργάνωση Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO).

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων συνολικά, 3,7 δισεκατομμύρια επιβάτες μεταφέρθηκαν από αεροπορικές εταιρείες διεθνώς πέρυσι, σημειώνοντας αύξηση 6% από το 2015. Η αύξηση αυτή είναι λίγο πιο κάτω από την αύξηση που σημειώθηκε πέρυσι σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο της τάξης του 7,1%, ανέφερε η υπηρεσία του ΟΗΕ.

Η αύξηση της αεροπορικής επιβατικής κίνησης ήταν πιο έντονη στη Μέση Ανατολή (11,2%), την Ασία (8%), τη Λατινική Αμερική (6,5%) και την Αφρική (5,7%) ενώ ήταν μικρή στην Ευρώπη (4,3%) και τη Βόρειο Αμερική (3,5%).

«Πάνω από τους μισούς τουρίστες του κόσμου που ταξιδεύουν διασυνοριακά κάθε χρόνο μεταφέρθηκαν δια αέρος», σημειώνει η υπηρεσία με έδρα το Μοντρεάλ σε ανακοίνωσή της.

Οι αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους αποτελούν το 28% του συνόλου των επιβατικών αερομεταφορών. Για πρώτο φορά μετέφεραν πάνω του ενός δισεκατομμυρίου επιβατών.

Στην Ευρώπη οι εταιρείες χαμηλού κόστους μετέφεραν σχεδόν το ένα τρίτο των επιβατών, ελαφρώς πιο πάνω από το 31% της Ασίας ή το 25% της Βορείου Αμερικής.

«Η αυξανόμενη παρουσία των μεταφορέων χαμηλού κόστους στις αναδυόμενες οικονομίες συνέβαλε στην συνολική ανάπτυξη της επιβατικής κίνησης», αναφέρει η ICAO.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X