ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αίτημα ΥΠΟΙΚ για αποδέσμευση κονδυλίων για Τρόοδος – Λαχείο

Αφορά την αποδέσμευση των κονδυλίων για την πληρωμή των μελετών και των μισθών της Μ.Α

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Σήμερα έγινε αίτημα από το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή, για αποδέσμευση των κονδυλίων που «σταύρωσε»  η ίδια στην τελευταία Ολομέλεια, σχετικά με την αποκρατικοποίηση των ακινήτων του Τροόδους και του κρατικού λαχείου.

Το αίτημα αφορά την αποδέσμευση των κονδυλίων για την πληρωμή των μελετών και των μισθών της μονάδας αποκρατικοποιήσεων.

Την Παρασκευή το Υπουργικό Συμβούλιο ακύρωσε όλα τα διατάγματα αποκρατικοποιήσεων των δημόσιων και των ημικρατικών οργανισμών, και γι αυτό σήμερα το ΥΠΟΙΚ προέβη σε αυτό το αίτημα. Σε αυτούς τους οργανισμούς δεν περιλαμβάνονται τα ακίνητα του Τροόδους και το κρατικό λαχείο. Άρα αφορά τη Cyta, ΧΑΚ, τον ΚΕΤΑΠ, κρατική έκθεση για τα οποία η βουλή αποφάσισε να αποκόψει τα κονδύλια.

Βάσει της μελέτης που διεξήγαγε το ΥΠΟΙΚ, τα κονδύλια για την εμπορική αξιοποίηση των κρατικών ακινήτων στο Τρόοδος και του κρατικού λαχείου δεν έχουν αποκοπεί από τον κρατικό προϋπολογισμό του 2017, αλλά έχουν δεσμευτεί, αφού είναι περιουσιακά στοιχεία του κράτους και όχι δημόσιοι οργανισμοί ή κρατικές επιχειρήσεις που υπόκειντο σε αποκρατικοποίηση.

Τέλος, ανοικτό παραμένει ακόμη το πώς θα προχωρήσει η διαδικασία για το λιμάνι της Λάρνακας, αφού τα κονδύλια για την εμπορική του ανάπτυξη έχουν και αυτά περικοπεί.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση