ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δεν ευθύνεται η Πολεοδομία για τις καθυστερήσεις στα γκολφ

Ξεκαθαρίζει το Υπουργείο Εσωτερικών με σχετική ανακοίνωση του

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως δεν ευθύνεται για τη μετάθεση των χρονοδιαγραμμάτων υλοποίησης του έργου ανάπτυξης δύο γηπέδων γκολφ, ένα στην περιοχή της Λίμνης, στην Πόλη Χρυσοχούς και ένα στις Κοινότητες Πελαθούσας, Κινούσας και Μακούντας, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών.

Απαντώντας σε ανακοίνωση που εξέδωσε στο ΧΑΚ η εταιρεία ‘Limni Resorts & Golfcourses Plc’ για την ανάπτυξη των δύο γηπέδων γκολφ, το Υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει ότι δόθηκε λανθασμένα στα ΜΜΕ η εντύπωση ότι το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως ευθύνεται για τη μετάθεση των χρονοδιαγραμμάτων υλοποίησης του έργου.

«Στο Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως εκκρεμούν δύο αιτήσεις της Εταιρείας Cyprus Limni Resorts & Golfcourses Plc για εξασφάλιση Πολεοδομικής Έγκρισης για αξιοποίηση των κινήτρων που εγκρίθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο με στόχο την ανάκαμψη της αναπτυξιακής δραστηριότητας στην Κύπρο» αναφέρεται.

Προστίθεται ότι η προώθηση αυτών των αιτήσεων θα γίνει μετά την εξασφάλιση των απόψεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι οποίες ζητήθηκαν από το Τμήμα Περιβάλλοντος και αναμένονται, κάτι για το οποίο η εταιρεία είναι ενήμερη.

«Συνεπώς, η όποια καθυστέρηση στην υλοποίηση του έργου δεν οφείλεται στις διαδικασίες που ακολουθεί το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως» καταλήγει το ΥΠΕΣ.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X