ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στο υψηλότερο 4ετίας το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ το 2016

Στα $502,3 δισ ανήλθε το ετήσιο έλλειμμα αγαθών και υπηρεσιών

ΚΥΠΕ

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων ετών ανήλθε το 2016 το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο των ΗΠΑ, καθώς οι εξαγωγές μειώθηκαν σε μεγαλύτερο βαθμό από τις εισαγωγές, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη το αμερικανικό Υπουργείο Εμπορίου.

Ωστόσο, το Δεκέμβριο, το έλλειμμα μειώθηκε ελαφρώς λόγω των καλύτερων εξαγωγών αμερικανικών υπηρεσιών.

Το ετήσιο έλλειμμα αγαθών και υπηρεσιών ανήλθε σε $502,3 δισεκατομμύρια, παρουσιάζοντας αύξηση 0,4%, σε σύγκριση με το 2015, αλλά εξακολουθεί να είναι χαμηλότερο κατά 6,4% από το εμπορικό έλλειμμα του 2012.

Το έλλειμμα για τον Δεκέμβριο μειώθηκε 3,2%, σε σχέση με το Νοέμβριο, στα $44,30 δισ. ελαφρώς κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, κυρίως λόγω της ισχυρής ανάπτυξης ορισμένων εξαγωγικών τομέων.

Οι εξαγωγές αμερικανικών υπηρεσιών αυξήθηκαν στα $63,8 δισ. το τελευταίο μήνα του 2016, ενώ οι εξαγωγές αγαθών υψηλής τεχνολογίας εκτινάχθηκαν στα $32,20 δισ., στο υψηλότερο που έχει καταγραφεί ποτέ.

Οι εξαγωγές οχημάτων των ΗΠΑ που σχετίζονται με την Κίνα, τον Καναδά και το Μεξικό παρουσίασαν μείωση το Δεκέμβριο.

Ωστόσο, μείωση σημείωσε το 2016 και το έλλειμμα στο εμπόριο αγαθών με αρκετούς σημαντικούς εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ, ένα ζήτημα που έχει επανειλημμένα επισημανθεί από τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Οι Αμερικανοί εισήγαγαν λιγότερα κινεζικά προϊόντα, μειώνοντας το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου με την εν λόγω χώρα κατά 5,4%, σε $347 δισ. το 2016, παρά την μείωση των εξαγωγών αυτοκινήτων.

Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ με τη Γερμανία μειώθηκε κατά 13% σε $64,9 δισ. για το έτος. Ωστόσο, με το Μεξικό το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 4,3% σε $63,20 δισ.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X