ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 19:19
 

Δημιουργείται μητρώο για τις κρατικές ενισχύσεις

Μετά από πρωτοβουλία του πρωτοβουλία του γραφείου του Εφόρου Κρατικών Ενισχύσεων

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Στη δημιουργία μητρώου για όλες τις κρατικές ενισχύσεις (πέραν από τις ήσσονος σημασίας), έτσι ώστε να διαπιστώνεται ότι τα προγράμματα που εφαρμόζονται είναι προς τη σωστή κατεύθυνση δήλωσε ότι προτίθεται να προχωρήσει ο Έφορος Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων Θεοφάνης Θεοφάνους.

Ο κ. Θεοφάνους συναντήθηκε την Τρίτη με τον τον Πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργο Περδίκη, ο οποίος δήλωσε ότι πολλές φορές τα προγράμματα κρατικών ενισχύσεων χρησιμοποιήθηκαν από τις εκάστοτε κυβερνήσεις για μικροπολιτικές σκοπιμότητες.
Στις δηλώσεις του, ο κ. Θεοφάνους ανέφερε ότι η δημιουργία μητρώου για όλες τις κρατικές ενισχύσεις, πέραν από το μητρώο για τις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας, είναι πρωτοβουλία του γραφείου του.

«Εμείς θέλουμε να εφαρμόσουμε μητρώα για όλες τις ενισχύσεις οι οποίες δίνονται στη δημοκρατία, ούτως ώστε να μπορούν να ενημερώνονται οι πολιτικοί προϊστάμενοι, όπως ο Υπουργός Οικονομικών και ο Υπουργός Εμπορίου που διαμορφώνουν πολιτική, έτσι ώστε οι ενισχύσεις να πηγαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση και να γνωρίζουν επίσης πόσες ενισχύσεις δίνονται και τι αποδίδουν αυτές οι ενισχύσεις», είπε.

Σημείωσε παράλληλα ότι στο πλαίσιο της στελέχωσης του γραφείου, έχει τεθεί ο στόχος του ελέγχου μέτρων κρατικών ενισχύσεων, έτσι να διαπιστώνεται η αποτελεσματικότητα των μέτρων αυτών.

Η έννοια της κρατικής ενίσχυσης, κατέληξε, είναι ότι το κράτος δίνει μια ενίσχυση για μια δράση, η οποία χωρίς την ενίσχυση δεν θα γινόταν.
Στις δικές του δηλώσεις, ο κ. Περδίκης ανέφερε ότι «τα προγράμματα των κρατικών ενισχύσεων χρησιμοποιήθηκαν και δυστυχώς γίνεται προσπάθεια πολλές φορές να χρησιμοποιηθούν από τις εκάστοτε κυβερνήσεις για μικροπολιτικές σκοπιμότητες και εξυπηρέτηση συμφερόντων πέραν από καλώς νοούμενου δημόσιου συμφέρον».

«Ως εκ τούτου θεωρούμε ότι η ενίσχυση και η σωστή λειτουργία, χωρίς παρεμβάσεις, του γραφείου του Εφόρου Κρατικών Ενισχύσεων αποτελεί μια δικλείδα ασφαλείας ότι το δημόσιο χρήμα, είτε εγχώριο είτε ευρωπαϊκό, δεν σπαταλιέται σε πολιτικές οι οποίες αφορούν κρατικές ενισχύσεις, πέραν από την αναγκαία εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος», κατέληξε.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Στο 7,6% υποχώρησε η ανεργία το 4ο τρίμηνο του 2018

«Άδικα προσπαθούμε να πείσουμε ότι είμαστε οικονομικό θαύμα στο διαλυμένο, λεηλατημένο από τα κόμματα ...»
Θεοχάρης Θεοχάρη  |  16:38

ΟΥΝΦΙΚΥΠ: Σταθερή η κατάσταση στα Στροβίλια

«Aν η ΟΥΝΦΙΚΥΠ είχε κότσια, ας σταματούσε τους Τουρκαλλάες από το να κάνουν τέτοιες κινήσεις. »
knak  |  20:27

Στο 7,6% υποχώρησε η ανεργία το 4ο τρίμηνο του 2018

«Τέτοια νέα ενοχλούν το ΑΚΕΛ. Η επιθυμία του οποίου είναι η ανεργία να ήταν 30%. Μόνο τότε ικανοποιούνται ...»
ΑΚΑ  |  20:23

«Ωκεανίς» στην Ελλάδα: Φέρνει μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις

«Συνεχιζεται αυτη η ανοησια να δινονται ονοματα σε καθε συννεφο;»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  10:56

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X