ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 19:11
 

Από Έφορος Αποκρατικοποιήσεων στην ΚτΤ ο Ηροδότου (upd)

Ο Σταύρος Ευαγόρου πρώην Βουλευτής, επίσης στο δ.σ της εποπτικής αρχής

Newsroom K

Τελευταία ενημέρωση 13:45 

Εκτός Μονάδας Αποκρατικοποιήσεων βρίσκεται ο επικεφαλής της Κωνσταντίνος Ηροδότου ο οποίος ωστόσο με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου τοποθετήθηκε σε υψηλόβαθμο πόστο της Κεντρικής Τράπεζας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» ο κ. Ηροδότου αποχώρησε από τον Φορέα για τις Αποκρατικοποιήσεις για να αναλάβει την θέση του Εκτελεστικού Συμβούλου. Στην Κεντρική Τράπεζα μετακομίζει σε θέση μη Εκτελεστικού Μέλους της Κεντρικής ο πρώην βουλευτής Σταύρος Ευαγόρου.

Η «φυγή» Ηροδότου
Η εξελίξεις στην Μονάδα Αποκρατικοποιήσεων με την μετακίνηση Ηροδότου δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Καθημερινής. Ο μέχρι χθες Έφορος Αποκρατικοποιήσεων εμφανιζόταν ιδιαίτερα προβληματισμένος για τον ρόλο και το έργο που είχε να επιτελέσει μετά τα εμπόδια της βουλής με την σταύρωση κονδυλίων.

Πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν τις σκέψεις του πρώην Εφόρου μας έλεγαν ότι η κατάσταση επιδεινώθηκε μετά και την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου να τερματίσει την διαδικασία αποκρατικοποίησης τεσσάρων οργανισμών.

Της ΑΤΗΚ του ΧΑΚ της Κρατικής Έκθεσης και την Κυπριακής Εταιρείας Αποθήκευσης Πετρελαιοειδών. Μάλιστα ο κ. Ηροδότου απέστειλε στους τέσσερις οργανισμούς σχετική επιστολή με τις οποίες πληροφορούσε τις διοικήσεις ότι το έργο του ολοκληρώθηκε και τους ευχαριστούσε για την συνεργασία.

Μία από αυτές τις επιστολές αποκαλύπτει στο σημερινό πρωτοσέλιδο της η Οικονομική Καθημερινή.

Αλλαγή ρότας
Η μετακίνηση Ηροδότου στην ουσία σηματοδοτεί αλλαγές που αφορούν την γενικότερη πολιτική στο θέμα αποκρατικοποιήσεων αλλά στον τρόπο αλλαγής του θεσμικού πλαισίου οργανισμών υπό κρατική σκέπη αλλαγές που έχουν κολλήσει ένεκα της Βουλής.

Ενδεικτικό των προθέσεων της κυβέρνησης είναι η διενέργεια μελετών με σκοπό της ιδιωτικοποίηση ακόμα και οργανισμών όπως το ΧΑΚ που δεν συμπεριλαμβάνεται στην λίστα προς αποκρατικοποίηση.

Ένα άλλο σημαντικό θέμα το οποίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις επόμενες μέρες είναι το τι μέλει γενέσθαι με την Μονάδα Αποκρατικοποίησης. Αν θα καλυφθεί η θέση του Εφόρου ή θα παροπλιστεί.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Αρέστη για ΣΚΤ: «Εννεν δικά μας τα λεφτά αν τα ξοδέψουμε εν πειράζει»

«53 στελέχη της Συνεργατικής είχαν εταιρικές κάρτες! Απίστευτο! Κακοδιαχείριση σε βαθμό κακουργήματος. ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  11:10

Μεγάλο «stop» σε ρωσικές εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς

«Συμφωνώ με τον CGA. Χρωστάμε πολλά στους Ρώσους. Στο κάτω-κάτω μην ξεχνάμε πόσο μας στήριξαν και έστειλαν ...»
Ανώνυμος  |  11:02

Μεγάλο «stop» σε ρωσικές εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς

«Τις απώλειες εσόδων θα τις αναπληρώσουν τα ναυτάκια του Έκτου Στόλου! (Εδώ γελάμε). Αρκετά μας άντεξαν ...»
CGA  |  08:25

Αναστασιάδης: Δεν είναι με το να δίνεις μόνο που θα εξευρεθεί λύση (βίντεο)

«…ούτε με τις περαπεδκιώτικες πονηράδες!!!»
Ai Em  |  09:37

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση