ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Οι τέσσερις προτάσεις Αναστασιάδη για το λιμάνι Λεμεσού

Τι ζήτησε από όλους τους εμπλεκόμενους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Επαναφορά του παλαιού συστήματος λειτουργίας του λιμανιού για μεταβατικό στάδιο και ως ότου ομαλοποιηθεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί καθώς και επαναφορά στις παλαιές χρεώσεις στα λιμενικά τέλη είναι οι δυο βασικές προτάσεις που έβαλε πάνω στο τραπέζι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην σύσκεψη της Λεμεσού προκειμένου να αρθεί η ανωμαλία που υπάρχει.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές της «Κ» οι άλλες δυο προτάσεις ήταν να μην υπάρχουν επιπρόσθετες χρεώσεις μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση. Επίσης προτάθηκε όπως οι διαχειριστές να δέχονται πληρωμές σε μετρητά μέχρι τρεις χιλιάδες ευρώ.

Επίσης να μην εκδοθούν νέες άδειες στους μεταφορείς που είχαν προμηθευτεί με άδεια αλλά αυτή έληξε λόγω των καθυστερήσεων. Όλες οι προτάσεις έγιναν αποδεκτές από την διαχειρίστρια εταιρείας. 

Επιστρέφουν στο λιμάνι οι μεταφορείς

Αποδέχθηκαν τις προτάσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Αύριο στις 6 το πρωί οι Μεταφορείς πιάνουν και πάλι δουλειά στο λιμάνι Λεμεσού.Αυτό αποφάσισε η Γενική Συνέλευση τους ενώπιον της οποίας τέθηκαν προς συζήτηση και έγκριση οι τέσσερις προτάσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας. Η εταιρεία αποδέχθηκε και τις τέσσερις προτάσεις έτσι όπως τις είχε αποκαλύψει νωρίτερα η «Κ».

Βίκτωρας: Περιθώριο 30 ημερών στην Eurogate για επίλυση των προβλημάτων

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, δήλωσε ότι συμφωνήθηκε να δωθεί χρονικό περιθώριο 30 ημερών στη διαχειρίστρια εταιρεία Eurogate ώστε να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες που θα επιτρέψουν επίλυση των προβλημάτων των μεταφορέων.

Αποφασίστηκε επίσης να αρθούν γραφειοκρατικές διαδικασίες που δυσκόλευαν το έργο τους.

Για την παρακολούθηση της υλοποίησης των μέτρων έχει συσταθεί Ειδική Επιτροπή η οποία θα ενημερώνει καθημερινά και ανελλιπώς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Της σύσκεψης με τους μεταφορείς προηγήθηκε συνάντηση με το Συμβουλιο Λιμενεργατών, τον Συνδεσμο Εκτελωνιστών καθώς και Εκπροσώπους της εταιρείας Εurogate, παρουσία του Υπουργού Μεταφορών.

Eurogate: Αποδεχθήκαμε όλες τις προτάσεις του ΠτΔ

Η EUROGATE Container Terminal Limassol Ltd, με στόχο την άμεση επαναλειτουργία του λιμανιού, αποδέχθηκε σήμερα όλες τις προτάσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, αναφέρει η εταιρεία σε σημερινή ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι ελπίζει ότι και μετά την ουσιαστική παρέμβαση από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας "θα πρυτανεύσει η λογική και ότι θα επιστρέψουν όλοι άμεσα στην εργασία τους."

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Κ» η μόνη επιφύλαξη που εκφράσθηκε ήταν για θέματα ασφάλειας από την επιστροφή στον παλαιό τρόπο λειτουργίας του λιμανιού μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Επίσης την ερχόμενη Δευτέρα η κυβέρνηση δια του υπουργού Μεταφορών θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει επιπρόσθετο χώρο στην διαχειρίστρια εταιρεία από τον άλλο διαχειριστεί την DP για περίοδο 2 μηνών.

"Λόγω του μεγάλου αριθμού εμπορευματοκιβωτίων που έχει συσσωρευτεί στο τερματικό, ως αποτέλεσμα της στάσης εργασίας των μεταφορέων τις τελευταίες μέρες, αναμένεται να υπάρξουν προβλήματα κατά την επανέναρξη των εργασιών του τερματικού. Ως εκ τούτου, όλοι οι εμπλεκόμενοι θα πρέπει να επιδείξουμε υπευθυνότητα και από κοινού να υπερπηδήσουμε τις οποιεσδήποτε δυσκολίες."

Ολοκληρώθηκε η παρέμβαση του προέδρου της Δημοκρατίας για το λιμάνι Λεμεσού

Οι μεταφορείς θα αποφασίσουν αν θα αποδεχθούν τις προτάσεις του προέδρου της Δημοκρατίας σε συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί αργότερα σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της«Κ» το κλίμα που επικρατεί στον κλάδο των Μεταφορών είναι υπέρ της άρσης των απεργειακών μέτρων. Οι μεταφορείς θεωρούν ότι οι τέσσερις προεδρικές προτάσεις που αποκάλυψε η «Κ» κινούνται στην σωστή κατεύθυνση και πλησίον των δικών τους θέσεων.

Τι ζήτησε από τους Μεταφορείς

Στην συνάντηση με του Μεταφορείς που βρίσκεται σε εξέλιξη ο Νίκος Αναστασιάδης τους ζήτησε να επιστρέψουν στο λιμάνι από σήμερα το αργότερο αύριο. Η Αρχή Λιμένων υποσχέθηκε ότι θα παραχωρήσει τον μηχανολογικό εξοπλισμό της στην διαχειρίστρια εταιρεία για να βοηθήσει το έργο της. Τους ζήτησε επίσης να δείξουν κατανόηση όταν θα επιστρέψουν στις εργασίες τους. Οι Μεταφορείς ζήτησαν να ακυρωθούν τα πρόστιμα που τους έχουν επιβληθεί με τους ταχογράφους.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση