ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στις 3 Μαρτίου η υποβολή αιτήσεων για το Λιμάνι της Λάρνακας

Στόχος να αναπτυχθεί ως τουριστικό με επιβατική κίνηση

ΚΥΠΕ

Στις 3 Μαρτίου θα υποβληθούν οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων οικονομικών φορέων για την ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας καθώς και του περιβάλλοντος χώρου, δηλώνει ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης.

Σε γραπτή του απάντηση σε ερώτηση του βουλευτή του ΔΗΚΟ, Γιώργου Προκοπίου, ο κ. Δημητριάδης σημειώνει ότι όσοι από τους ενδιαφερόμενους φορείς θα πληρούν τα κριτήρια προεπιλογής του διαγωνισμού, θα κληθούν να υποβάλουν τη δική τους πρόταση σχετικά με την ανάπτυξη του Λιμανιού και της Μαρίνας, κάτω από ένα βιώσιμο σχεδιασμό.

«Στόχος είναι το Λιμάνι να αναπτυχθεί κατά κύριο λόγο ως τουριστικό με επιβατική κίνηση, ενώ θα συνεχίσει να εξυπηρετεί το τοπικό φορτίο», λέει ο Υπουργός Μεταφορών.

Εν τω μεταξύ, ενώπιον της Βουλής βρίσκεται ο αναθεωρημένος προϋπολογισμός της Αρχής Λιμένων Κύπρου (ΑΛΚ), ο οποίος περιλαμβάνει τα κονδύλια για την πληρωμή των συμβούλων και εμπειρογνωμόνων του έργου για το όλο έργο. Υπενθυμίζεται ότι η Βουλή είχε αποκόψει κονδύλι €1,37 εκατομμυρίων, αφού το έργο της ανάπτυξης του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας περιλαμβανόταν στο διάταγμα για την αποκρατικοποίηση δημοσίων οργανισμών.

Κατόπιν της συνεδρίας της κοινοβουλευτικής επιτροπής Μεταφορών, στις 19 Δεκεμβρίου του 2016, αποφασίστηκε όπως το κονδύλι επανέλθει μέσω αναθεωρημένου προϋπολογισμού της ΑΛΚ.

Έτσι, το Υπουργικό Συμβούλιο στις 19 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους ενέκρινε την εισήγηση του Υπουργού Μεταφορών, όπως περιληφθεί στον προϋπολογισμό της ΑΛΚ το ποσό των €892.500 περιλαμβανομένου του ΦΠΑ, το οποίο ενδεχομένως να απαιτηθεί για την πληρωμή των συμβούλων μέχρι την κατάθεση στη Βουλή του συμπληρωματικού προϋπολογισμού του κράτους για το 2017, που αναμένεται περί τα τέλη ερχόμενου Οκτωβρίου.

Το πιο πάνω ποσό, μαζί με το υπόλοιπο ποσό των €1,13 εκατ. το οποίο θα πρέπει να καταβληθεί στους συμβούλους μέχρι το τέλος του 2017 θα περιληφθεί στον συμπληρωματικό ποσό του κράτους. Σημειώνεται ότι το συνολικό ποσό που θα απαιτηθεί για το 2017 ανέρχεται στα €2,03 εκατ.

Υπενθυμίζεται ότι το ΔΣ της ΑΛΚ προχώρησε στην αναθεώρηση του προϋπολογισμού της Αρχής για το 2017 στις 24 Ιανουαρίου, ενώ το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τον αναθεωρημένο προϋπολογισμό την περασμένη Τετάρτη.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X