ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

23.6 εκατ. για πέντε έργα στο Δήμο Πάφου

Υπεγράφησαν αποφάσεις ένταξης πέντε έργων για βιώσιμη αστική ανάπτυξη

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο Δήμαρχος Πάφου κ. Φαίδωνας Φαίδωνος υπέγραψε με τον Επικεφαλής της Μονάδας Ευρωπαϊκών Ταμείων του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνο Κυπριανού τις Αποφάσεις Ένταξης πέντε Έργων που υλοποιεί ο Δήμος Πάφου, στο πλαίσιο της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, και συγκεκριμένα του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020». Η υπογραφή πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017, στα γραφεία της Μονάδας Ευρωπαϊκών Ταμείων του Υπουργείου Εσωτερικών, η οποία ενεργεί ως ενδιάμεσος φορέας για τα έργα της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης.

Τα έργα, συνολικού προϋπολογισμού €23,6 εκ. αφορούν στην:

• Σύνδεση και ανάδειξη των πλατειών 28ης Οκτωβρίου, Κωστή Παλαμά και Διονύσιου Σολωμού στην Πάφο, με προϋπολογισμό €4εκ.
• Ανάπλαση, αναδιαμόρφωση και ανάδειξη χώρων στη Συνοικία Μουττάλου, με προϋπολογισμό €3,8εκ.
• Αναβάθμιση και ενοποίηση δημόσιων δρόμων του εμπορικού παραδοσιακού κέντρου της Πάφου, βελτίωση της κυκλοφοριακής διαχείρισης και ανάδειξη της Πλατείας Κέννεντυ, με προϋπολογισμό €8,7εκ.
• Αναβάθμιση και ανάδειξη του Μαρκίδειου Θεάτρου στην Πάφο και του περιβάλλοντος χώρου, με προϋπολογισμό €3,9εκ.
• Αποκατάσταση και αξιοποίηση του Χανιού του Ιμπραήμ στην Πάφο, με προϋπολογισμό €3,2εκ.

Τα έργα, τα οποία προέκυψαν από το Ολοκληρωμένο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Πάφου, αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του 2017.

Η εν λόγω υπογραφή σηματοδοτεί την επίσημη ένταξη των έργων αυτών στον Άξονα Προτεραιότητας «Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη», Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» και ως εκ τούτου, τη συγχρηματοδότησή τους από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της ΕΕ.

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου Άξονα Προτεραιότητας αναμένεται να υλοποιηθούν έργα στα τέσσερα μεγάλα αστικά κέντρα της Κύπρου, μεταξύ αυτών και της Πάφου, τα οποία στοχεύουν στην τόνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, στην προστασία και αξιοποίηση φυσικών και πολιτιστικών πόρων, στην ανάπλαση του αστικού περιβάλλοντος, στη βελτίωση της αστικής κινητικότητας μέσω πεζόδρομων, ποδηλατοδρόμων και κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και στη δημιουργία ή βελτίωση των κοινωνικών υποδομών. Με την επίτευξη των στόχων αυτών επιτυγχάνεται η εφαρμογή των ολοκληρωμένων στρατηγικών που έχουν εκπονηθεί στις πόλεις αυτές, σύμφωνα με τις πρόνοιες της Συμφωνίας Εταιρικής Σχέσης Κύπρου - ΕΕ.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X