ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επέκταση σχέσεων Κύπρου- Καναδά

Το Υπουργικό ενέκρινε σχετικό Προσχέδιο Μνημονίου Συναντίληψης

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα το προσχέδιο Μνημονίου Συναντίληψης μεταξύ της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Canadian Commercial Corporation, για επέκταση των σχέσεων Κύπρου-Καναδά και προώθηση της ανάπτυξης στον τομέα της Υγείας και εξουσιοδότησε τον Ύπατο Αρμοστή της Κύπρου στην Οττάβα να υπογράψει το Μνημόνιο Συναντίληψης εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

Στόχος του Μνημονίου είναι η επέκταση της συνεργασίας των δύο χωρών στους τομείς της υγείας, της ιατρικής, της έρευνας και της εκπαίδευσης, στο πλαίσιο και της ενίσχυσης των εμπορικών τους σχέσεων.

Όπως αναφέρεται, το Canadian Commercial Corporation αποτελεί την επίσημη διεθνής αναθέτουσα Υπηρεσία της Κυβέρνησης του Καναδά, ρόλος της οποίας είναι η διευκόλυνση του εμπορίου μεταξύ του Καναδά και άλλων κρατών.

Το Μνημόνιο Συναντίληψης είναι διάρκειας πέντε χρόνων με δυνατότητα επέκτασης για ακόμα πέντε χρόνια. Το κείμενο του Μνημονίου έχει τύχει νομοτεχνικής επεξεργασίας από τη Νομική Υπηρεσία.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X