ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κουγιάλης: Ανακοινώνεται η αποζημίωση στους αιγοπροβατοτρόφους

Ο κ. Κουγιάλης υποσχέθηκε ότι θα επιλυθούν τα προβλήματα που ταλαιπωρούν τον κλάδο της αιγ

Ο Υπουργός Γεωργίας Νίκος Κουγιάλης, δήλωσε πως την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται να ανακοινωθεί το ποσό της οικονομικής στήριξης που θα δοθεί σαν αποζημίωση στους αιγοπροβατοτρόφους για την ανομβρία του 2016, εφόσον διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχει θέμα συμβατότητας με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Αναφορικά με την κατοχύρωση του χαλουμιού, ο κ. Κουγιάλης επανέλαβε την πεποίθησή του ότι μέσα στην επόμενη διμηνία θα ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα και «θα έρθει η πολυπόθητη κατοχύρωση».

Ο κ. Κουγιάλης είχε συνάντηση με αγροτικές οργανώσεις και συνδέσμους αιγοπροβατοτρόφων και σε δηλώσεις του στο Υπουργείο Εσωτερικών, μετά τη σύσκεψη για τα αντιπλημμυρικά έργα στην Έγκωμη, είπε ότι «επιθυμία του Προέδρου είναι να στηρίξουμε περαιτέρω τον κλάδο της αιγοπροβατοτροφίας, τον οποίο στηρίζουμε κάθε χρόνο με ένα ποσό 4 εκ. ευρώ».

Έδωσε παράλληλα στους συνδέσμους την υπόσχεση ότι θα επιλυθούν τα προβλήματα που ταλαιπωρούν τον κλάδο της αιγοπροβατοτροφίας, καθώς, όπως είπε, πρόκειται για ένα σημαντικό τομέα που «θα στηρίξει την παραγωγή του χαλλουμιού».

Συμπλήρωσε ότι το προϊόν αυτό αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για την Κύπρο και στόχος είναι να αποκτήσει μεγάλη εμπορική αξία, ώστε να επωφεληθούν όλοι οι παραγωγικοί κλάδοι της κυπριακής οικονομίας μέσω της εξαγωγής και εμπορίας του.

Με την κατοχύρωση «άλλοι μακροπρόθεσμα και άλλοι βραχυπρόθεσμα θα έχουν όφελος», ενώ «τα μεγαλύτερα οφέλη θα τα αποκομίσει η κυπριακή οικονομία» είπε.

Ως προς την πορεία της κατοχύρωσης του χαλουμιού, ο κ. Κουγιάλλης είπε ότι η Επιτροπή Γεωργίας ολοκληρώνει σε λίγες ημέρες την αξιολόγηση των ενστάσεων, με τον Υπουργό να εμφανίζεται βέβαιος ότι «όλες οι ενστάσεις θα απορριφθούν».

Συμπλήρωσε ότι το ζήτημα θα παραπεμφθεί ακολούθως στο Κολέγιο των Επιτρόπων για την τελική κατοχύρωση. Σύμφωνα με τον Υπουργό, υπάρχουν κάποια προβλήματα με την εμπορία, κυρίως των Τ/κ παραγωγών, αλλά «ευελπιστώ ότι θα τα ξεπεράσουμε και σύντομα θα έχουμε την κατοχύρωση».

Διαβάζονται σήμερα

Σχόλια αναγνωστών

Κριτική Ακιντζί στους Ε/κ με αφορμή την επέτειο της 20ης Ιουλίου

«ΤΕΛΙΚΑ ΕΠΙΤΙΜΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ Τ.Δ. ΤΗΣ Β.ΚΥΠΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΡΟΛΑΝΔΗΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ!!!!! ΚΑΛΑ ΑΚΚΙΝΤΖΙΗ ΜΟΥ Ο ...»
ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ  |  14:33

Βιβλίο για τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό εκδίδει ο Κοτζιάς

«Όταν έπρεπε να διώχναν αυτόν τον `κύριο` δεν το έκαναν και τώρα γράφονται βιβλία για να αποδείξουν ότι ...»
knak  |  09:46

Κριτική Ακιντζί στους Ε/κ με αφορμή την επέτειο της 20ης Ιουλίου

«Τελικά είναι με αυτόν τον κύριο που το ΑΚΕΛ ξηλαριντζίζεται για να αρχίσουν οι συνομιλίες? »
knak  |  09:44

Αποκαθίσταται σταδιακά το πρόβλημα στον εναέριου χώρο του Βελγίου

«ΜΗΠΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΟΕΠΙΘΕΣΗ? Ιωάννης Κόντος ομότιμος καθηγητής ΕΚΠΑ»
Ιωάννης Κόντος  |  19:49

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση