ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 18:29
 

Κανένας σκοπός εξαπάτησης λένε για την υπόθεση 650.000 ευρώ

Τη δική τους εκδοχή δίνουν οι ύποπτοι μέσω του δικηγόρου τους

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τη δική τους εκδοχή σε σχέση με την υπόθεση στην οποία εμπλέκονται και που αφορά ισχυριζόμενη απάτη σε βάρος τράπεζας ξένων συμφερόντων στην Κύπρο, από την οποία εξασφαλίστηκε δάνειο ύψους €650.000, δίνουν οι ύποπτοι, μέσω του δικηγόρου τους, υποστηρίζοντας ότι “ουδέποτε είχαν ή έχουν σκοπό να εξαπατήσουν την τράπεζα”.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δικηγορικού Γραφείου Αγαθοκλέους-Νεοφύτου & Σια Δ.Ε.Π.Ε, κατά ή περί το 2016 οι πελάτες τους, αποτάθηκαν σε άλλη τράπεζα για να λάβουν δάνειο, όσο αφορά την επιχείρησή τους και/ή να προβούν σε αγορά του ακινήτου στο οποίο βρίσκεται εγκατεστημένο το εργοστάσιο τους.

Στη συνέχεια, όπως αναφέρεται, υπάλληλος της παραπονούμενης τράπεζας και/ή της τράπεζας που προχώρησε στην καταγγελία, πλησίασε τους πελάτες τους και τους ζήτησε να υποβάλουν αίτηση για δάνειο στη δική τους τράπεζα, με ευνοϊκότερους όρους ώστε να ξεκινήσει συνεργασία με τη δική τους τράπεζα, κάτι που έγινε αποδεκτό από τους πελάτες του.

Μετά την υποβολή της αίτησης δανείου προς την εν λόγω τράπεζα, προστίθεται, εκτιμητές της ίδιας τράπεζας και/ή συνεργάτες της προχώρησαν σε 2 εκτιμήσεις του ακινήτου και/ή του εργοστασίου, το οποίο εκτίμησαν για το ποσό των €900.000. και €1.100.000. αντίστοιχα, το οποίο στη συνέχεια παραχωρήθηκε ως υποθήκη και/ή εξασφάλιση της τράπεζας για το συγκεκριμένο δάνειο.

Επιπρόσθετα, όπως υποστηρίζουν οι ύποπτοι, μέσω της εν λόγω δικηγορικής εταιρείας, ο ίδιος ο εκτιμητής της τράπεζας αναφέρει ότι στο εν λόγω εργοστάσιο υπάρχει επιπλέον εξοπλισμός €950.000., ο οποίος δεν έχει ληφθεί υπόψη στην εκτίμησή του, όμως υπάρχει στις εγκαταστάσεις της εν λόγω εταιρείας και είναι επιπρόσθετη εξασφάλιση για την τράπεζα και σε περίπτωση που δεν είναι, “οι πελάτες μας δηλώνουν έτοιμοι να τον παραχωρήσουν ώστε να αποδείξουν ότι ουδέποτε είχαν ή έχουν σκοπό να εξαπατήσουν την τράπεζα, όπως λανθασμένα αναφέρθηκε”.

Εκτός των όσα αναφέρονται πιο πάνω, σημειώνεται, “οι πελάτες μας έχουν προβεί το τελευταίο διάστημα σε εκσυγχρονισμό του εργοστασίου και/ή επένδυσαν επιπρόσθετα χρήματα από ίδια κεφάλαια, γεγονός που αυξάνει την αγοραστική του αξία και/ή τις εξασφαλίσεις της εν λόγω τράπεζας, αφού το ακίνητο στο οποίο επένδυσαν είναι υποθηκευμένο προς όφελος της τελευταίας”.

Εκτός των ανωτέρω, προστίθεται, “το λογιστήριο των πελατών μας απέστειλε δεκάδες έγγραφα στην εν λόγω τράπεζα, τα οποία η τελευταία έλεγξε λεπτομερώς από το Μάρτιο του 2016 μέχρι και τον Ιούλιο του 2016, όπου προχώρησε στην έγκριση του δανείου, ύψους €650.000. εκ των οποίων το μεγαλύτερο μέρος δόθηκε στον πωλητή του οικοπέδου στο οποίο βρίσκεται το εργοστάσιο και ένα μέρος παρέμεινε για έξοδα κεφαλαίου της εταιρείας.
“Οι πελάτες μας”, συνεχίζει η ανακοίνωση, “ από την ημέρα που έλαβαν το δάνειο καταβάλουν κανονικά την μηνιαία δόση τους προς την τράπεζα, η οποία ανέρχεται στο ποσό των €8.500 περίπου”.

“Είναι άξιο απορίας”, σημειώνεται, “πώς η τράπεζα, ενώ έχει διπλάσιες και/ή τριπλάσιες εξασφαλίσεις και ενώ η δόση του δανείου καταβάλλεται κανονικά, προχώρησε σε τέτοια καταγγελία, χωρίς να ενημερώσει τους πελάτες μας, ώστε να της δώσουν τυχόν εξηγήσεις για τα έγγραφα που κατείχε και έλεγχε για περίοδο 5 μηνών περίπου πριν την έγκριση του εν λόγω δανείου και τα οποία όφειλαν να εξετάσουν και μετά να παραχωρήσουν το δάνειο”.

“Επίσης άξιο απορίας είναι”, συνεχίζει η ανακοίνωση, “και το γεγονός πως ενώ η καταγγελία έγινε στην Αστυνομία από το Σεπτέμβριο του 2016, η υπεύθυνη της τράπεζας προχώρησε σε κατάθεση κατά ή περί την 27/10/2016 και από τότε, ουδέποτε οποιοσδήποτε ζήτησε να λάβει καταθέσεις από τους πελάτες μας και/ή να τους αναφέρει ότι εκκρεμεί οποιοδήποτε παράπονο ή καταγγελία εις βάρος τους ώστε να παραθέσουν τις θέσεις τους, παρά μόνο ειδοποιήθηκαν την 02/03/2017 όταν εκδόθηκαν τα σχετικά εντάλματα σύλληψής τους”.

“Με την έκδοση των ενταλμάτων εναντίον των πελατών μας”, αναφέρει το εν λόγω δικηγορικό γραφείο, “ο διευθυντής της εταιρείας συνεργάστηκε άμεσα μόλις του ζητήθηκε από τους Αστυνομικούς να τους ακολουθήσει για κατάθεση, ενώ οι άλλοι 2 ύποπτοι παρουσιάστηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού συνοδευόμενοι από 2 Δικηγόρους του γραφείου μας, ώστε να παραθέσουν τις δικές τους θέσεις και/ή ισχυρισμούς για την εν λόγω υπόθεση”.

Επιπρόσθετα, υποστηρίζει ότι “αν και εμείς ως Δικηγόροι τους είχαμε ένσταση στο διάταγμα προσωποκράτησης τους, το οποίο θεωρούσαμε για νομικούς λόγους ότι δεν μπορούσε να εκδοθεί ενώπιον οποιουδήποτε Δικαστηρίου, λόγω του μεγάλου χρόνου που μεσολάβησε από την καταχώρηση του παραπόνου μέχρι και την έκδοση των ενταλμάτων, αλλά και επειδή δεν προέκυψε οτιδήποτε άλλο τους τελευταίους μήνες ώστε να δικαιολογεί την έκδοση τέτοιου διατάγματος, εντούτοις οι πελάτες μας από μόνοι τους, έδωσαν συγκατάθεση τους και συμφώνησαν για να παραμείνουν υπό κράτηση για 4 ημέρες ώστε να ολοκληρωθούν οι έρευνες της Αστυνομίας”.

“Οι πελάτες μας έχουν ήδη δώσει κατάθεση, έχουν ήδη επιτρέψει να γίνει έρευνα στα υποστατικά της εταιρείας, καθώς επίσης δεν έφεραν οποιαδήποτε ένσταση σε οτιδήποτε ζητήθηκε από την Αστυνομία, ώστε να αποδείξουν ότι δεν έχουν προβεί σε οτιδήποτε το μεμπτό”, αναφέρει περαιτέρω.

Σε κάθε περίπτωση, προσθέτει η ανακοίνωση, “οι πελάτες μας αγνοούν και/ή δεν έχουν αντιληφθεί ακόμη σε ποιο έγγραφο υπάρχει οτιδήποτε λάθος, το οποίο σε κάθε περίπτωση πιθανόν να οφείλεται και σε καλόπιστο λάθος και/ή δεν φέρουν οποιαδήποτε ευθύνη οι ίδιοι, αφού εάν ήθελαν να εξαπατήσουν την τράπεζα δεν θα παραχωρούσαν τέτοιες ψηλές εγγυήσεις και ούτε θα πλήρωναν κανονικά τις δόσεις τους”.

Το εργοστάσιο και/ή εταιρεία των πελατών μας, όπως αναφέρει, “είναι ένας υγιής οργανισμός που δραστηριοποιείται κανονικά και προβαίνει σε καθημερινές καταθέσεις και/ή αναλήψεις, λειτουργεί κανονικά και προβαίνουν σε διευθέτηση όλων των υποχρεώσεων τους”.

Το δικηγορικό γραφείο επαναλαμβάνει στην ανακοίνωσή του ότι “η ίδια η τράπεζα προσέγγισε τους πελάτες μας για να τους παραχωρήσει δάνειο, η ίδια η τράπεζα επί 5 συνεχείς μήνες έλεγχε τα έγγραφα των πελατών μας πριν από την έγκριση του δανείου. Οι πελάτες μας επιφυλάσσουν όλα τα νόμιμα δικαιώματα τους τόσο εναντίον της τράπεζας όσο και οποιουδήποτε άλλου προσώπου πιθανόν να ευθύνεται για την όλη κατάσταση”.

“Τελειώνοντας οι πελάτες μας θέλουν να αναφέρουν ότι, μετά τα γεγονότα του 2013 και τα προβλήματα που δημιούργησαν οι ίδιες οι τράπεζες στην οικονομία του τόπου, θεσπίστηκαν πολύ δύσκολες διαδικασίες, ώστε να μπορέσει να εξασφαλιστεί οποιοδήποτε δάνειο και για να εξασφαλιστεί δάνειο πρέπει το πρόσωπο που το αιτείται να έχει την απαραίτητη δυνατότητα αποπληρωμής του, κάτι που οι πελάτες μας έχουν, αφού το πληρώνουν κανονικά και δεν δικαιολογείται τέτοια συμπεριφορά τραπεζών εναντίον μιας υγιούς επιχείρησης που αποπληρώνει τα δάνεια της αλλά και που προσπαθεί να προσλάβει άτομα για εργασία και να αναπτύξει τον κύκλο εργασιών της εντός και εκτός Κύπρου και ευελπιστούν ότι πολύ σύντομα θα ξεκαθαρίσει η όλη υπόθεση”, καταλήγει η ανακοίνωση του Δικηγορικού Γραφείου Αγαθοκλέους-Νεοφύτου & Σια Δ.Ε.Π.Ε.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Αλλάζουν τα δεδομένα Ερντογάν με τη συμφωνία Δαμασκού-Κούρδων

«Δεν χαιρεκακώ, αλλά αν οι Κούρδοι συμμαχούσαν με την Ελλάδα το 1919, σήμερα θα είχαν το κράτος τους, ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  15:46

Ακιντζί: Το μήνυμά μου παρεξηγήθηκε

«Μην τα μασάς ρε μεγάλε θα σου κόψει τον μισθό σου ο Ερντογκάν;»
Mitsos  |  13:36

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ περιμένει από όλα τα κράτη να σέβονται το διεθνές δίκαιο

«Ακόμη μια κοτούλα μίλησε. Έχεις κότσια κύριε, δείξε τα, αν όχι πήγαινα στο κοτέτσι σου!!! »
ΑΚΑ  |  08:53

Άρθρο Τσαβούσογλου στους NYT: Γιατί η Τουρκία πολεμά στη Συρία

«Για τον Τσαβούσογλου όσοι αντιτίθενται στα σχέδια της Τουρκίας είναι τρομοκράτες. Τώρα πρόσθεσαν στη ...»
ΑΚΑ  |  08:51

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X