ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οι προϋποθέσεις για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών από το ΥΠΟΙΚ

Δεν ανακοινώθηκε η ημερομηνία έναρξης ισχύος της νομοθεσίας

ΚΥΠΕ

Τις απαραίτητες προϋποθέσεις για υποβολή αιτήσεων ώστε να ρυθμιστούν οι ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές, ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών.

Σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Φορολογίας ενημερώνει ότι η ημερομηνία έναρξης ισχύος της νομοθεσίας για τη διαδικασία ρύθμισης ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών, θα καθοριστεί σε μεταγενέστερο στάδιο με γνωστοποίηση που θα εκδοθεί από τον Έφορο Φορολογίας σύμφωνα με το Άρθρο 20 της εν λόγω νομοθεσίας.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται όπως υποβάλουν όλες τις απαραίτητες δηλώσεις και να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους στην Κυβερνητική Διαδικτυακή Δίοδο Ασφαλείας «Αριάδνη» έγκαιρα (και πριν την έναρξη ισχύος της νομοθεσίας) για αποφυγή καθυστερήσεων και αχρείαστης ταλαιπωρίας.

Σημειώνεται ότι αιτήσεις για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών θα γίνονται αποδεκτές μόνο ηλεκτρονικά μέσω του μηχανογραφημένου συστήματος που θα είναι διαθέσιμο στην Κυβερνητική Διαδικτυακή Δίοδο Ασφαλείας «Αριάδνη».

Απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε να υποβληθεί ηλεκτρονικά η αίτηση είναι:

1. Η εγγραφή στην Κυβερνητική Διαδικτυακή Δίοδο Ασφαλείας «Αριάδνη» (www.ariadne.gov.cy) μέσω της οποίας θα γίνει έλεγχος εγκυρότητας των στοιχείων, και στη συνέχεια ως εξουσιοδοτημένος χρήστης, θα μπορεί να έχει πρόσβαση στο μηχανογραφημένο σύστημα.

2. Υποβολή όλων των απαραίτητων δηλώσεων για όλα τα έτη / περιόδους, σύμφωνα με τις πρόνοιες των υφιστάμενων νομοθεσιών.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X