ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Καταγγέλλουν αισχροκέρδεια από εμπόρους σιτηρών σε βάρος κτηνοτρόφων

Επιστολή αγροτικών οργανώσεων στον ΥΠΟΙΚ αναφορικά με την Επιτροπή Σιτηρών

ΚΥΠΕ

Αισχροκέρδεια από ιδιώτες εμπόρους σιτηρών σε βάρος κτηνοτρόφων και καταναλωτών λόγω της αβεβαιότητας γύρω από το νομικό καθεστώς της Επιτροπής Σιτηρών Κύπρου (ΕΣΚ) καταγγέλλουν οι αγροτικές οργανώσεις ΠΕΚ, ΕΚΑ, ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΟΣ, ΝΕΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ, ΕΥΡΩΑΓΡΟΤΙΚΟΣ, οι οποίες με επιστολή τους προς τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη ζητούν να δώσει οδηγίες για συνέχιση της λειτουργίας της ΕΣΚ.

Οι οργανώσεις έδωσαν στη δημοσιότητα επιστολή που απέστειλαν προς τον κ. Γεωργιάδη μετά και τη συνάντηση που είχαν – παρουσία του ΥΠΟΙΚ και του Υπουργού Γεωργίας – με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 22 Φεβρουαρίου.

«Φαίνεται δυστυχώς πως η αβεβαιότητα και η πολιτική που εφαρμόζεται σήμερα στην ΕΣΚ δημιουργεί τεράστια προβλήματα στον τρόπο λειτουργίας του οργανισμού και έχει ως αποτέλεσμα να πλήττεται ανεπανόρθωτα η οικονομία του τόπου», αναφέρεται στην επιστολή.

Όπως σημειώνουν οι αγροτικές οργανώσεις, οι ιδιώτες έμποροι σιτηρών εκμεταλλευόμενοι τα προβλήματα που δημιουργούνται με την αβεβαιότητα του μελλοντικού νομικού καθεστώτος της ΕΣΚ αυξάνουν σημαντικά τις τιμές των σιτηρών και αισχροκερδούν σε βάρος των κτηνοτρόφων/καταναλωτών με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία του τόπου.

Σημειώνεται ακόμη ότι η ΕΣΚ έχει υποχρέωση και καθήκον να εξασφαλίζει επάρκεια σιτηρών στην αγορά καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και να εφαρμόζει τέτοια πολιτική που να διασφαλίζει τον υγιή ανταγωνισμό στην αγορά σιτηρών.

«Αναμένουμε από εσάς κ. Υπουργέ, να δώσετε ξεκάθαρες οδηγίες προς το Διοικητικό Συμβούλιο και τη Διεύθυνση της Επιτροπής Σιτηρών Κύπρου, ότι θα πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί η Επιτροπή Σιτηρών Κύπρου στη βάση της απόφασης του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη», καταλήγουν οι αγροτικές οργανώσεις.

Τέλος, στην επιστολή υπενθυμίζεται η αναφορά του Προέδρου Αναστασιάδη κατά τη συνάντηση της 22ας Φεβρουαρίου ότι «`από την στιγμή που δεν υπάρχουν εναλλακτικές προτάσεις / σχέδια για το μέλλον του ΟΓΑ, της Ε.Σ.Κ., του Συμβουλίου Εμπορίας Κυπριακών Πατατών, οι οργανισμοί αυτοί συνεχίζουν να λειτουργούν ως έχουν`, δηλαδή στη βάση των υφιστάμενων νόμων και κανονισμών».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση