ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΠΑΣΥΞΕ ΠΑΦΟΥ:Χρήζει αναθεώρησης η νομοθεσία για τα τέλη διανυκτέρευσης

Το αίτημα του Συνδέσμου είναι να πληρώνουν στις περιπτώσεις που πληρώνονται

ΚΥΠΕ

Ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Πάφου εισηγείται στα μέλη του να εφαρμόζουν πιστά την υφιστάμενη νομοθεσία που διέπει τα τέλη διανυκτέρευσης, η οποία υπάρχει παρά το γεγονός ότι χρήζει βελτίωσης και αναθεώρησης, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο πρόεδρος του τοπικού ΠΑΣΥΞΕ Θέμης Φιλιππίδης.

Ανέφερε πως οι επιμέρους κανονισμοί που διέπουν τη νομοθεσία – πχ η αναφορά στην ηλικία των παιδιών - δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα που υπάρχει σήμερα στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, λέγοντας ότι κανένα ξενοδοχείο σήμερα δεν χρεώνει παιδιά κάτω των 13 ετών, ενώ σε πολλές ξενοδοχειακές μονάδες πέραν των δύο ατόμων στο δωμάτιο δεν καταβάλλουν τέλη για διαμονή.

Ως εκ τούτου, συνέχισε, το αίτημα του Συνδέσμου είναι να πληρώνουν τέλη διανυκτέρευσης στις περιπτώσεις εκείνες που πληρώνονται από τους πελάτες τους.

Επιπρόσθετα, είπε, η νομοθεσία δεν καθορίζει κατά πόσο σε περιπτώσεις φιλοξενίας οι ξενοδόχοι θα πρέπει να επιβαρύνονται με τέλη διανυκτέρευσης, προσθέτοντας πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση υποστηρίζει ότι θα πρέπει να πληρώνουμε και για αυτές τις περιπτώσεις, κάτι που οι ξενοδόχοι θεωρούν άδικο.

Ο κ. Φιλιππίδης ανέφερε πως πολλές από τις φιλοξενίες αφορούν και την Τοπική Αυτοδιοίκηση όπως θέματα του Paphos Aphrodite Festival ή της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης ή ακόμη φιλοξενίες δημοσιογράφων είτε τουριστικών πρακτόρων που έρχονται μέσω του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού.

Είπε ακόμη πως ένα επιπρόσθετο θέμα που έχουν θίξει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι το ύψος των τελών διανυκτέρευσης, το οποίο στην Επαρχία Πάφου είναι αρκετά πιο ψηλό από όλες τις Επαρχίες, σύμφωνα με τον ίδιον.

Ο τοπικός ΠΑΣΥΞΕ, είπε ο κ. Φιλιππίδης, εισηγείται την αναθεώρηση της νομοθεσίας, τη διόρθωση της διαφοράς η οποία υπάρχει σε σύγκριση με άλλες επαρχίες σε ό,τι αφορά τα τέλη διανυκτέρευσης και τη μείωση ή την κατάργηση των τελών διανυκτέρευσης κατά την περίοδο του χειμώνα.

Εξάλλου την άποψη πως θα πρέπει να εφαρμοστεί ένα τυποποιημένο σύστημα στα ξενοδοχεία για την καταγραφή και την απόδοση στην Τοπική Αρχή των τελών διανυκτέρευσης που να μην επιδέχεται καμίας αμφισβήτησης, εξέφρασε ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Πάφου Παναγιώτης Βορκάς, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μείωσης των τελών διανυκτέρευσης τη χειμερινή περίοδο προκειμένου να λειτουργήσει ως κίνητρο ολόχρονα όλων των μονάδων στην δημαρχούμενη περιοχή Πάφου.

Οι ενδείξεις για τον τουρισμό, ανέφερε στο ΚΥΠΕ, είναι ευοίωνες όχι μόνο για την τρέχουσα χρονιά αλλά ιδιαίτερα για το 2018 όπου αναμένεται μεγαλύτερη επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X