ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η νέα πορεία του ΟΧΣ απασχόλησε την Επ. Οικονομικών

Στο πλαίσιο της συζήτησης για τον Προυπολογισμό του

ΚΥΠΕ

Την πολιτική του Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης αλλά και τον Προϋπολογισμό του συζήτησε σήμερα η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Σε δηλώσεις του, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Ονούφριος Κουλλάς ανέφερε ότι “είναι γεγονός ότι θα πρέπει να διασαφηνίσουμε κάποιες έννοιες και το ρόλο γενικότερα του Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης”.

Από την μια, σημείωσε, υπάρχει η αναγκαιότητα να λειτουργεί ως αδειοδοτημένο πιστωτικό ίδρυμα, τουτέστιν θα έχει όλες τις επιβαρύνσεις που μια οποιαδήποτε εμπορική τράπεζα έχει με βάση τις γενικότερες οδηγίες της Κεντρικής Τράπεζας αλλά και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Από την άλλη, συνέχισε, θέλουμε να επιτελεί, και αυτό πράγματι έκανε, επιτελούσε ένα γενικότερο κοινωνικό σκοπό όσον αφορά τη δανειοδότηση χαμηλών και μεσαίων εισοδηματικών στρωμάτων για απόκτηση στέγης.

Έχοντας υπόψη αυτά, πρόσθεσε, θα πρέπει να μελετηθεί και από ότι φαίνεται αυτό κάνει η Κυβέρνηση, πώς θα ενισχύσει το ρόλο του Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης για να μπορεί να επιτελεί και τα δύο ταυτόχρονα, να είναι ένας αποδοτικός Οργανισμός που θα εξυπηρετεί το κοινωνικό σύνολο.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου είπε πως αρχίσαμε τη συζήτηση του Προϋπολογισμού Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης μαζί με άλλα νομοσχέδια για τη δομή και τη λειτουργία του.

Σημείωσε ότι ο Οργανισμός δημιουργήθηκε για να βοηθήσει μικρομεσαίες οικογένειες στην απόκτηση στέγης, τονίζοντας ότι το ΑΚΕΛ επιθυμεί όχι απλά διατήρηση του κοινωνικού ρόλου του Οργανισμού αλλά επιδιώκει και ενίσχυσή του.

Ανέφερε ότι ο Οργανισμός Χρηματοδοτήσεως Στέγης διαμόρφωσε πρόταση για διεύρυνση σκοπού και ρόλου του με κέντρο προσοχής την οικογένεια, για την οποία διατυπώθηκε η βούληση στήριξή της.

Σημείωσε ακόμη για να επιτελέσει τον κοινωνικό του ρόλο, ο Οργανισμός πρέπει να έχει κρατική στήριξη ενώ δεν πρέπει να μπαίνει στη λογική του ανταγωνισμού με εμπορικές τράπεζες.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση