ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 17:09
 

Στη Βουλή εκ νέου το ωράριο

Τη ξεκάθαρη θέση της Κυβέρνησης ζητά η Επιτροπή Εργασίας

Newsroom K

Της Αριάνας Χαριλάου 

Νέος κύκλος διαβουλεύσεων ξεκινά σήμερα στη Βουλή, σχετικά με τη ρύθμιση του ωραρίου των καταστημάτων. Μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις και επαφές που είχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας κάλεσε την Υπουργό Εργασίας, ώστε να τεθούν επί τάπητος όλες οι απόψεις και να βρεθεί επιτέλους η χρυσή τομή. 

Μετά από πρόταση των βουλευτών Αντρέα Φακοντή, Σκεύης Κούτρα Κουκουμά, Ελένης Μαύρου, Μαρίνου Μουσιούττα και Άγγελου Βότση θα συζητηθούν σήμερα όλα τα θέματα, για να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα που δημιουργούνται. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», είναι πολύ δύσκολο να βγει άσπρος καπνός. 

Η Επιτροπή Εργασίας ζητά την ξεκάθαρη θέση της Κυβέρνησης στο εν λόγω θέμα, ενώ σε δηλώσεις του στην «Κ» ο πρόεδρος της Επιτροπής Εργασίας Ανδρέας Φακοντής σημείωσε πως με βάση την τελευταία συνεδρία που έγινε πριν από λίγους μήνες, η Βουλή έδωσε κάποιο χρονικό περιθώριο στην Υπουργό, ώστε να έρθει σε επαφή με τους άμεσα επηρεαζόμενους και να καταλήξει σε μια πρόταση. Σε κάποιο στάδιο ήμασταν πολύ κοντά για να βρούμε μια συμβιβαστική λύση, στο τέλος η Κυβέρνηση για τους δικούς της λόγους, μετά από πιέσεις υπαναχώρησε και παρέμεινε στην αρχική θέση ότι δεν συζητά τίποτα, πέρα αυτό που συζητά σήμερα. Τώρα αναμένουμε να δούμε εάν θα υπάρξει κάποια αλλαγή στη θέση της», τόνισε.

Ο κ. Φακοντής κληθείς να σχολιάσει εάν με τη σημερινή νομοθεσία διασφαλίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων, σημείωσε ότι τα προβλήματα είναι δύο και αφορούν στο ωράριο των καταστημάτων και στους εργαζομένους. Το ωράριο που ισχύει σήμερα, είπε, δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ των μεγάλων και των μικρών επιχειρήσεων. «Συνεχώς κλείνουν μικρές επιχειρήσεις, ενώ και από τον κύκλο εργασιών το νέο ωράριο λειτουργίας ευνόησε περισσότερο τις μεγάλες εταιρείες», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν η Κυβέρνηση δεν αλλάξει τη στάση της, τότε θα μελετηθεί από πλευράς Βουλής εάν θα ασκηθούν περαιτέρω πιέσεις.

Αξίζει να σημειωθεί, πως με απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου η ρύθμιση του ωραρίου των καταστημάτων εμπίπτει στην αποκλειστική αρμοδιότητα της Εκτελεστικής Εξουσίας.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Οι εμετοί, τα ξερατά και πιθανές θεραπείες

«η τάση προς εμετό μπορεί να προκλήθηκε απο το βούρκο στον οποίο κυλιέται ο Γενικός Εισαγγελέας »
leoegotora  |  12:54

Λιλλήκας προς Χαμπιαούρη: Θα καταψηφίσουμε τον προϋπολογισμό του υπ. Παιδείας

«Για να καταψηφίσει το νόμο δε πρέπει να έχει και βουλευτές; »
LEOEGOTORA  |  12:51

Προμήνυμα διεξόδου η επαναφορά του συνδικαλιστικού χρόνου

«Εφόσον είναι αναμεμιγμένο το ΑΚΕΛ, λύση δεν θα υπάρξει!!! »
knak  |  09:06

Επαναφέρεται ο συνδικαλιστικός χρόνος στις εκπαιδευτικές οργανώσεις

«....και εσυ ζοπποβορτε κυπριακε λαε πληρωνε φορους!!!»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:43

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση