ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο ΓΔ του ΥΠΕΞ στο άτυπο ΣΕΥ για θέματα ανάπτυξης

Στην ημερήσια διάταξη η διασύνδεση της μετανάστευσης με την Ανάπτυξη

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης Αλέξανδρος Ν. Ζήνων, συμμετείχε την Πέμπτη στις εργασίες του άτυπου Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων για θέματα Ανάπτυξης που πραγματοποιήθηκε στα Βρυξέλλες.

Η ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου περιλάμβανε, τη διασύνδεση της μετανάστευσης με την Ανάπτυξη, την εταιρική σχέση ΕΕ-Αφρικής και την Κοινή Αντίληψη της ΕΕ για την Ανάπτυξη.

Στην παρέμβασή του, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, ο ΓΔ καλωσόρισε το περιεχόμενο της Κοινής Ευρωπαϊκής Αντίληψης για την Ανάπτυξη, τονίζοντας ότι η ολοκληρωμένη προσέγγιση που περιγράφεται σε αυτήν είναι κατάλληλη για την αντιμετώπιση των πολλαπλών προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε σήμερα.

Αναφορικά με την Εταιρική Σχέση ΕΕ - Αφρικής εξέφρασε τη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι η Αφρική πρέπει να παραμείνει στο επίκεντρο της αναπτυξιακής πολιτικής της ΕΕ, ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να επενδύσουμε στην εδραίωση του κράτους δικαίου στις αφρικανικές χώρες, τη δημιουργία υποδομών και θέσεων εργασίας, ενώ όλες οι πτυχές της πολιτικής μας θα πρέπει να διέπονται από αρχές.

Αναφερόμενος στην ανάπτυξη και τη μετανάστευση, ο κ. Ζήνων εξέφρασε την υποστήριξη της Κύπρου στο σχέδιο δράσης για τη μεταναστευτική οδό της Κεντρικής Μεσογείου σε στενή συνεργασία με τις τρίτες χώρες. Παράλληλα τόνισε ότι οι αιτίες της μετανάστευσης θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, και πρώτο μας μέλημα θα πρέπει να είναι η προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των μεταναστών και των προσφύγων.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Φυλακτού: Ο στόχος ήταν να πληγεί το δημόσιο σχολείο

«Εξ ορθολογισμός είναι να αποκόπτεις 300 και πλέον θέσεις καθηγητών και να δίνεις 1688 προαγωγές ? Εξ ...»
Σκεπτόμενος  |  10:09

Φυλακτού: Ο στόχος ήταν να πληγεί το δημόσιο σχολείο

«O μέγας Φίλιος θα εννοούσε βέβαια το πλήγμα από τους εκπαιδευτικούς! »
knak  |  09:33

Λουκέτο στα σχολεία και στασιμότητα στην παιδεία

«Οταν οι εκπαιδευτικοί έχασαν το παιγνίδι, λόγω .... παπαριών! »
knak  |  09:31

Φυλακτού: Ο στόχος ήταν να πληγεί το δημόσιο σχολείο

«Ένα ΡΑΦΤΙ που θέλετε πραγματικά. Γιατι; Κοιτάξετε γύρω σας! »
Ρ Α Φ Τ Ι  |  21:42

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση