ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Άρχισαν οι εργασίες υδατικού έργου Κοκκινόκρεμμος

Το έργο έχει προϋπολογισμό €17,000 εκ.

ΚΥΠΕ

Ορόσημο για την περιοχή χαρακτήρισε ο Υπουργός Γεωργίας Νίκος Κουγιάλης, την έναρξη των εργασιών του υδατικού έργου Κοκκινόκρεμμος.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, σε εκδήλωση για την υλοποίηση του έργου, ο κ. Κουγιάλης ανέφερε ότι τώρα ήρθε η ώρα να επιλυθεί το πρόβλημα υδροδότησης της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου όπως υποσχέθηκε δυο χρόνια νωρίτερα «και είναι μεγάλη η δική μου χαρά σήμερα γιατί ξεκινούμε τα κατασκευαστικά έργα και γιατί οι δεσμεύσεις μας υλοποιούνται».
 
«Έχω πει ότι το έργο Κοκκινόκρεμμος είναι ορόσημο, αφού πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομής στην περιοχή, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την οικονομία της ελεύθερης Αμμοχώστου και με την ευημερία και την πρόοδο των κατοίκων της», σημείωσε ο Υπουργός.
 
Με την ολοκλήρωση του έργου αυτού, πρόσθεσε, διασφαλίζεται η απρόσκοπτη παροχή νερού στην περιοχή, στηρίζεται η τουριστική βιομηχανία και δημιουργούνται οι υποδομές εκείνες και οι συνθήκες για την περαιτέρω ανάπτυξη της τουριστική βιομηχανία για να υποδεχτεί ακόμη περισσότερους επισκέπτες.
 
Το έργο που έχει προϋπολογισμό €17,000 εκ περιλαμβάνει αγωγό 26km από την αφαλάτωση της Δεκέλειας προς την περιοχή Κοκκινόκρεμμος, και δεξαμενές 40,000m3.

Από το έργο αυτό θα ωφεληθούν οι Δήμοι Παραλιμνίου, Αγίας Νάπας, Δερύνειας και Σωτήρας καθώς και οι υπόλοιπες κοινότητες Κοκκινοχωρίων, δηλαδή Ορμήδεια, Ξυλοφάγου, Αυγόρου και Φρέναρος.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση