ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αυξήθηκε το ωριαίο κόστος εργασίας στην Κύπρο

Κατά 1,1% και το συστατικό του μη μισθολογικού κόστους κατά 1,0%

ΚΥΠΕ

Τo ωριαίο κόστος εργασίας αυξήθηκε κατά 1,1% στην Κύπρο κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2016, σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του περασμένου έτους, σύμφωνα με σημερινά στοιχεία της Eurostat. H στατιστική υπηρεσία της ΕΕ καταγράφει μάλιστα ότι το ωριαίο κόστος εργασίας αυξήθηκε για το 4ο συνεχόμενο τρίμηνο, μετά από 0,3% το 3ο τρίμηνο, 0,5% το 2ο τρίμηνο και 0,4% το 1ο τρίμηνο.

Οι δύο κύριες συνιστώσες του κόστους εργασίας είναι μισθοί και ημερομίσθια και το μη μισθολογικό κόστος. Στην Κύπρο, οι μισθοί και τα ημερομίσθια ανά ώρα εργασίας αυξήθηκαν κατά 1,1% και το συστατικό του μη μισθολογικού κόστους κατά 1,0%.

Το ωριαίο κόστος εργασίας αυξήθηκε επίσης κατά 1,6% στη ζώνη του ευρώ (EA19) και κατά 1,7% στην EΕ των 28 το τέταρτο τρίμηνο του 2016, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Πιο αναλυτικά, το ωριαίο κόστος εργασίας στη ζώνη του ευρώ αυξήθηκε κατά 1,8% στη βιομηχανία, κατά 2,3% στον τομέα των κατασκευών, κατά 1,5% στον τομέα των υπηρεσιών και κατά 1,5% στην (κυρίως) μη επιχειρηματική οικονομία.

Στην EΕ των 28, το κόστος εργασίας ανά ώρα αυξήθηκε κατά 1,7% στη βιομηχανία, κατά 3,1% στον τομέα των κατασκευών, κατά 1,6% στον τομέα των υπηρεσιών και κατά 1,8% στην (κυρίως) μη επιχειρηματική οικονομία.

Οι υψηλότερες ετήσιες αυξήσεις του ωριαίου κόστους εργασίας για το σύνολο της οικονομίας καταγράφηκαν στη Ρουμανία (+ 12,3%), τη Λιθουανία (+ 10,7%), τη Λετονία (+ 8,1%) και τη Βουλγαρία (+ 8,0%). Μειώσεις καταγράφηκαν στην Ελλάδα (-0,5%) και την Αυστρία (-0,1%).

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X