ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δύο νέα νομοσχέδια για ιδιωτική Cyta

Επανέρχεται το ΥΠΟΙΚ για τις αλλαγές στον ημικρατικό Οργανισμό

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Με δύο νέα νομοσχέδια το πρώτο υπό τον τίτλο «Νόμος που τροποποιεί τον περί υπηρεσίας τηλεπικοινωνιακό νόμο» και το δεύτερο που αφορά κανονισμούς υπό τον τίτλο περί συντάξεων υπαλλήλων της Αρχής Τηλεπικοινωνιών η κυβέρνηση επανέρχεται στην αλλαγή του θεσμικού πλαισίου της Cyta.

Τα δύο προσχέδια των νομοσχεδίων που αποκαλύπτει η «Κ» έχουν αποσταλεί στο διοικητικό συμβούλιο του ημικρατικού οργανισμού αλλά και στις συντεχνίες.

Στο παραπεμπτικό σημείωμα αναφέρεται ότι με τα δύο προσχέδια υλοποιείται ο στόχος της μεταφοράς των εμπορικών δραστηριοτήτων της cyta σε εταιρεία  Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου με την υποσημείωση ότι το νέο εταιρικό σχήμα θα ελέγχεται αποκλειστικά από το κράτος.

Όπως αναφέρεται επίσης στα εν λόγω νομοσχέδια έχουν ληφθεί υπόψη οι θέσεις των κομμάτων και των συντεχνιών. Τα βασικά σημεία των νομοσχεδίων είναι:

α. Το ιδιοκτησιακό πλαίσιο της νέας cyta με το κράτος να διατηρεί την πλειοψηφία των μετοχών.

β. Το καθεστώς των εργαζομένων με τη διαβεβαίωση ότι διασφαλίζεται το καθεστώς και τα δικαιώματά τους. Όπως αναφέρεται δεν θα υπάρξει μετακίνηση εργαζομένων σε άλλα τμήματα ή το δημόσιο.

γ. Στο ενδεχόμενο που μελλοντικά η πλειοψηφία των μελών του ΔΣ της Cyta δεν θα προέρχεται από το κράτος αλλά π.χ. από στρατηγικό επενδυτή. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα απαιτείται η συναίνεση της πλειοψηφίας των εκπροσώπων του κράτους στο ΔΣ.

Δείτε εδώ τα δύο νομοσχέδια

Νομοσχέδιο 1

Νομοσχέδιο 2

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X