ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ν. Χατζηγιάννης: Να επιστρέψουν οι δανειολήπτες στην πιστωτική αγορά

Τονίστηκε στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου «Invest in Cyprus Forum»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τη σημαντική πρόοδο που επιτεύχθηκε τα τελευταία χρόνια στον τραπεζικό τομέα υπογράμμισε ο Γενικός Διευθυντής της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας (ΣΚΤ) Νικόλας Χατζηγιάννης στο διεθνές συνέδριο για την Κύπρο «Invest in Cyprus Forum» που διοργανώθηκε στο Metropolitan Club της Νέας Υόρκης.

Ο κ. Χατζηγιάννης ο οποίος συμμετείχε σε συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του συνεδρίου, με θέμα τις χρηματοοικονομικές και τραπεζικές υπηρεσίες, υπογράμμισε ότι «μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα μετατρέψαμε τον Συνεργατισμό σε μια σύγχρονη τράπεζα λιανικής επεκτείνοντας τον δανεισμό μας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις». Σημείωσε επίσης ότι η ΣΚΤ είναι η μεγαλύτερη τράπεζα λιανικής στην Κύπρο, με ένα ευρύ δίκτυο καταστημάτων και με το σύνολο του ενεργητικού της να φτάνει τα €14 δισ.

Ο κ. Χατζηγιάννης επεσήμανε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να επιστρέψουν οι δανειολήπτες στην πιστωτική αγορά μέσω των αναδιαρθρώσεων. Σημείωσε επίσης ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων από τις τράπεζες καθώς θα δημιουργήσει πολλαπλασιαστικό όφελος για την οικονομία της Κύπρου.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ολοκληρωμένη ψηφιακή υποδομή που ξεκίνησε να υλοποιεί ο Συνεργατισμός, ούτως ώστε να αποκτήσει τις δεξιότητες που απαιτούνται στη νέα ψηφιακή εποχή.

Η Τράπεζα εφαρμόζει με επιτυχία ένα φιλόδοξο σχέδιο αναδιάρθρωσης, ενισχύοντας την επιχειρησιακή και οικονομική αποδοτικότητα και τις προοπτικές της ισχυροποιώντας την θέση της στην αγορά, πρόσθεσε ο Γενικός Διευθυντής της ΣΚΤ.

Ιδιαίτερο ενθουσιασμό ανάμεσα στους συνέδρους του «Invest In Cyprus Forum» προκάλεσε το φιλμάκι που παρουσίασε η ΣΚΤ «Coop, Α Trip To Europe Of Prosperity».

Το «Invest in Cyprus Forum» κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό καθώς αποσκοπεί στη σωστή ενημέρωση μεγάλων αμερικανικών εταιριών και ενδιαφερόμενων επενδυτών για τις ευκαιρίες που προσφέρει σήμερα η Κύπρος, όχι μόνο για επενδύσεις, άλλα στην ανάπτυξη επιχειρηματικών εμπορικών συνεργασιών.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση