ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«Έξυπνα Νησιά» στην Ευρώπη

Στόχος η ανάδειξη δυνατοτήτων υλοποίησης βιώσιμων έργων

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τη Διακήρυξη των «Έξυπνων Νησιών» θα υπογράψουν εκπρόσωποι ευρωπαϊκών νησιωτικών, τοπικών και περιφερειακών- αρχών στις 28 Μαρτίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Έξυπνα Νησιά: Χάραξη Νέων Δρόμων για τα Νησιά της Ευρώπης».

Η πρωτοβουλία «Έξυπνα Νησιά» επιδιώκει την εξεύρεση πόρων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για την υλοποίηση έργων καινοτομίας που θα συμβάλλουν στη βιώσιμη τοπική ανάπτυξη των νησιών στους τομείς της ενέργειας των μεταφορών και της ήπιας κινητικότητας, καθώς και της διαχείρισης απορριμμάτων και υδατικών πόρων.
Την εκδήλωση θα φιλοξενήσουν 12 ευρωβουλευτές που εκπροσωπούν κράτη-μέλη με νησιά με επικεφαλής την Εύα Καϊλή, ενώ στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο Γενικός Διευθυντής Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Dominique Ristori.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επεξεργάζεται πρόγραμμα χρηματοδότησης καινοτόμων έργων μείωσης του κόστους παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στα νησιά, ενώ αντίστοιχα ευρωπαϊκά προγράμματα εφαρμόζονται και σε ελληνικά νησιά.

Επίσης, η προεδρία της Μάλτας έχει θέσει προτεραιότητες γύρω από την εμβάθυνση της ενιαίας αγοράς για τις ενεργειακές και ψηφιακές υπηρεσίες, καθώς και την ενίσχυση της «γαλάζιας» οικονομίας.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση