ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στο δήμο Λευκωσίας παραχωρούνται οι χώροι του Παλαιού ΓΣΠ

Στόχος η δημιουργία πάρκου και η κατασκευή υπόγειων χώρων στάθμευσης

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στον δήμο Λευκωσίας παραχωρείται από σήμερα το παλαιό ΓΣΠ μετά από συμφωνία με το Υπουργείο Εσωτερικών.
Προηγήθηκε σύσκεψη της οποίας προήδρευσε ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος και στην οποία συμμετείχε ο Δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο Λευκωσίας.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο Δήμαρχος Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης ανέφερε ότι στόχος είναι η κατασκευή υπόγειων χώρων στάθμευσης και στο επίπεδο του δρόμου πάρκο, κάτι που ζήτησαν οι δημότες Λευκωσίας σε δημοψήφισμα επί δημαρχίας Ελένης Μαύρου.

Απαντώντας σε διευκρινιστική ερώτηση, ο Δήμαρχος Λευκωσίας ανέφερε ότι το έργο θα μπορεί να ξεκινήσει περίπου σε 1,5 με 2 έτη, χρόνος που θα απαιτηθεί για να ολοκληρωθούν τα αρχιτεκτονικά σχέδια και να προκηρυχθούν οι προσφορές.

Από πλευράς του, ο Υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι: «Ο Δήμαρχος ζήτησε και πήρε. Όχι για τον εαυτό του, αλλά για την πόλη του. Μας έχει φέρει συγκεκριμένη πρόταση που είναι πειστική. Ο ίδιος ο Δήμος έχει ήδη στα ταμεία του 6 εκ. ευρώ και μπορεί να ξεκινήσει το έργο. Θα εξεύρει, επίσης, άλλα 3 εκ. ευρώ. Τα υπόλοιπα θα κληθεί να τα καταβάλει το κράτος. Το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται στα 15,5 εκ. ευρώ, περίπου».

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση