ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:46
 

Αναβαθμίζει το τουριστικό προϊόν το ψευδοκράτος

Ολοκληρώθηκε το «μεσοπρόθεσμο σχέδιο» που είχαν συμφωνήσει Τουρκία – ψευδοκράτος το 2016 για δομικές αναδιαρθρώσεις

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Για νέα εποχή στο τουριστικό προϊόν με βάση και τις «δομικές αναδιαρθρώσεις» που αφορούν την αλλαγή πολιτικής που άρχισε ήδη να εφαρμόζεται στον τομέα, έκανε λόγο ο «υφυπουργός τουρισμού και περιβάλλοντος», Ισμέτ Εσενιέλ.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο κ. Εσενιέλ δήλωσε ότι ολοκληρώθηκε το «μεσοπρόθεσμο σχέδιο» που είχαν συμφωνήσει Τουρκία – ψευδοκράτος το 2016 για δομικές αναδιαρθρώσεις και το οποίο για τον τομέα του τουρισμού περιλαμβάνει επτά σημεία που εφαρμόστηκαν την περίοδο 2016-2018.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο «υπουργείο» βρίσκονται ήδη σε αναδιάρθρωση όσον αφορά τον τουριστικό προγραμματισμό, τις εκστρατείες προώθησης (του ψευδοκράτους), τα αρχαία μνημεία και θέματα που αφορούν την αντιμετώπιση ελλείψεων στους τομείς περιβάλλοντος και μετεωρολογίας.

Τα τελευταία χρόνια, συνέχισε, με την συνεχή ενεργοποίηση και του «υπουργού τουρισμού και περιβάλλοντος», Φικρί Ατάογλου έχουν δώσει νέα ώθηση στην εκστρατεία επωνυμίας του ψευδοκράτους ως τουριστικού προορισμού, τη σύναψη συμφωνιών με μικρούς τουριστικούς πράκτορες που λειτουργούν με ξενοδοχεία μπουτίκ, τη συμμετοχή σε όσο το δυνατόν περισσότερες τουριστικές εκθέσεις στο εξωτερικό και την προώθηση του ψηφιακού μάρκετινγκ μαζί με την εκμετάλλευση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μέσω συγκεκριμένων ατόμων σε άλλες χώρες.

Στόχος τους, είπε ο «υφυπουργός τουρισμού», η «βόρεια Κύπρος» να εμφανίζεται ως τουριστικός προορισμός σε όλα τα κινητά τηλέφωνα και μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Έκανε λόγο και σε εφαρμογή που είναι διαθέσιμη στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου με την ονομασία İnfo North Cyprus, για πληροφορίες προς τους τουρίστες.

Ο κ. Εσενιέλ μίλησε για 10ετές στρατηγικό σχέδιο τουρισμού με επίκεντρο την ανάπτυξη του τοπικού τουρισμού, στο οποίο σημαντικός σταθμός είναι ο κόλπος της Μόρφου (από το χωριό Αγία Ειρήνη μέχρι τη Λεύκα και τον Λιμνίτη) όπου ήδη άρχισαν οι διεργασίες για επενδύσεις στον τομέα του εναλλακτικού τουρισμού, του ιατρικού τουρισμού, του αγροτουρισμού, του θρησκευτικού τουρισμού αλλά και λόγω του ανέμου, του σερφ.

Θα δώσουν επίσης, συνέχισε, σημασία στην καθαριότητα των θαλασσών, σχέδια ανακύκλωσης και διαχείρισης σκουπιδιών ενώ θα εφαρμόσουν νέα συστήματα πρόβλεψης καιρού με ραντάρ αλλά και μόνιμο σταθμό πρόβλεψης καιρού στη θάλασσα.
Θα προωθήσουν, πρόσθεσε, τον τουρισμό για ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία, όπως το αρχαιολογικό μουσείο Λεύκας, το μουσείο τρένου στην Μόρφου, το μουσείο καλών τεχνών στην Κερύνεια, το σπίτι του Λουζινιανών και άλλα. Με αυτόν τον τρόπο, κατέληξε, ο τουρισμός στα κατεχόμενα θα θα αναβαθμιστεί πολύ γρήγορα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Brexit: Αποσύρθηκε από την ψηφοφορία η συμφωνία Τζόνσον

«Αν θέλουν να φύγουν, ας πάνε συτο καλό, θέλουν να μείνουν ας μείνουν σαν καλά παιδιά. Εμάς να μας αφήσουν ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:36

Μειώθηκε κατά 10% το προσωπικό της Τράπεζας Κύπρου

«Δυστυχως θα ακολουθησει και αλλο σχεδιο σε ενα χρονο ! Οι υπεραριθμοι ειναι πολυ περισσοτεροι !»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:58

Μειώθηκε κατά 10% το προσωπικό της Τράπεζας Κύπρου

«Δυστυχως θα ακολουθησει και αλλο σχεδιο σε ενα χρονο ! Οι υπεραριθμοι ειναι πολυ περισσοτεροι !»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:58

Η ουσία της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία

«η ίδια ανακωχή όπως έγινε στην Κύπρο το 74. το μεγαλύτερο μέρος της καταλήφθηκε σε εκεχειρία.»
Χαριθέα  |  12:43

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X