ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αναβλήθηκε η ψηφοφορία για το Ταμείο Υδρογονανθράκων

Για 15 ημέρες ώστε να συζητηθούν οι τροπολογίες που κατατέθηκαν.

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Αναβλήθηκε για 15 ημέρες η συζήτηση και ψηφοφορία για το νομοσχέδιο και τους κανονισμούς για το Ταμείο Υδρογονανθράκων ώστε να συζητηθούν οι τροπολογίες που κατατέθηκαν.
 
Την αναβολή αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής μετά από συζήτηση.

Στο πλαίσιο της συζήτησης της αναβολής, Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης είπε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, ζήτησε όπως το νομοσχέδιο ψηφιστεί είτε σήμερα, είτε την άλλη εβδομάδα.
 
Ανακοινώνοντας την 15ημερη αναβολή, ο Πρόεδρος της Βουλής είπε πως αν καταστεί ανάγκη θα συνέλθει η Ολομέλεια και την ερχόμενη εβδομάδα.  Η ψήφιση του νομοσχεδίου ζητήθηκε από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για ειδικούς πολιτικούς λόγους, που γνωρίζουν τα κοινοβουλευτικά κόμματα από τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, είπε επίσης ο κ. Συλλούρης.
 
Το νομοσχέδιο ρυθμίζει τη θέσπιση νομοθετικού πλαισίου για τη σύσταση και λειτουργία του Εθνικού Ταμείου Επενδύσεων (ΕΤΕ), το οποίο συστάθηκε δυνάμει των διατάξεων του περί της Δημοσιονομικής Ευθύνης και του Δημοσιονομικού Πλαισίου Νόμου και οι κανονισμοί τις διατάξεις του περί της Δημοσιονομικής Ευθύνης και του Δημοσιονομικού Πλαισίου Νόμου που προβλέπουν για τις χρηματοοικονομικές ροές που προέρχονται κυρίως από την εκμετάλλευση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.

Εισήγηση του Πρόεδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου να ψηφιστεί η τροπολογία που κατέθεσε το κόμμα του, με την οποία όπως είπε συμφωνούσε η πλειοψηφία των κομμάτων και να μείνουν για περαιτέρω συζήτηση οι κανονισμοί και με τις τροπολογίες, «δεν πέρασε» και έτσι δόθηκε η αναβολή.
 
Η τροπολογία ΔΗΣΥ προβλέπει ότι δεν χρησιμοποιούνται χρήματα του ταμείου για το δημόσιο χρέος, αλλά τα χρήματα του ταμείου θα μείνουν για τις μελλοντικές γενιές.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Συνελήφθησαν τρείς φρουροί ασφαλείας ιδιωτικής εταιρείας στο αεροδρόμιο Λάρνακας

«Καλησπέρα σας, Θα ήθελα να συγχαρω για την έγκαιρη ΦΤΩΧΗ πληροφόρησή και ενημέρωση των γεγονότων. Η ...»
Christos  |  21:55

Συνελήφθησαν τρείς φρουροί ασφαλείας ιδιωτικής εταιρείας στο αεροδρόμιο Λάρνακας

«Συνελήφθηκαν τρία άτομα φρουροί ασφαλείας ιδιωτικής εταιρείας στο αεροδρόμιο Λάρνακας ΚΥΠΕ - Φανίτσα ...»
C.IOANNIDIS  |  21:52

Σιζόπουλος: Η ηγεσία του ΕΛΑΜ να δείξει το ποινικό της μητρώο

«Κανένας δεν μπορεί σήμερα να πει ότι δεν γνωρίζει τι είναι η Χρυσή Αυγή ή ότι είναι κάτι διαφορετικό ...»
Russ  |  20:09

Σπαράγγια, τόσο μικρά κι όμως τόσο ισχυρά!

«Πλην όμως ψηλώνει το ουρικό οξύ»
YiannakisKosti  |  13:03

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X