ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:58
 

Αναστασιάδης σε Bloomberg: Πολλά τα πλεονεκτήματα της Κύπρου

Αποτέλεσμα αυτών οδηγούν σε ανανεωμένες σημαντικές επενδύσεις και σε ένα ευρύ φάσμα τομέων

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού ανέπτυξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης σε ομιλία του στα κεντρικά γραφεία του Bloomberg Ευρώπης στο Λονδίνο, στο πλαίσιο επενδυτικού φόρουμ που διοργανώνει ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε ενδεικτικά στις συμφωνίες αποφυγής διπλής φορολογίας με περισσότερες από 60 χώρες, το καταρτισμένο και επαγγελματικό εργατικό δυναμικό, το σθεναρό και ελκυστικό φορολογικό και νομικό σύστημα, το ασφαλές περιβάλλον που προσφέρει η Κύπρος, την παραδοσιακή φιλοξενία και τον καλό καιρό καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Υπογράμμισε επίσης τις «θετικές επιπτώσεις του φιλόδοξου προγράμματος μεταρρυθμίσεων» και την «προσεκτική διαχείριση των δημοσίων οικονομικών», που αντανακλώνται μεταξύ άλλων στα διαδοχικά δημοσιονομικά πλεονάσματα, τη δυναμική ανάπτυξη με ρυθμό 4%, τη δραστική μείωση της ανεργίας, καθώς και τη σημαντική μείωση των φορολογικών χρεώσεων σε μια σειρά τομέων.

«Ο συνδυασμός των παραπάνω, μαζί με τις μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο τομέα και την ενίσχυση των συνολικών φορολογικών και νομικών πλαισίων, έχουν οδηγήσει σε ανανεωμένες σημαντικές επενδύσεις σε ένα ευρύ φάσμα τομέων», επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Συνέχισε επισημαίνοντας τη δραστηριοποίηση ενεργειακών κολοσσών στην κυπριακή ΑΟΖ και σε μια σειρά επενδύσεων και δεικτών που «αποδεικνύουν πως οι προσπάθειες έχουν αποδώσει καρπούς»: την αδειοδότηση για τη λειτουργία θερέτρου καζίνο, την εντυπωσιακή αύξηση, κατά 18%, της εγγραφής επενδυτικών fund στην Κύπρο, τα ρεκόρ σε αφίξεις και έσοδα στον τουρισμό και την εμπορική εκμετάλλευση του λιμένος Λεμεσού.

Είπε δε ότι όλα αυτά αποτυπώνονται στην πρόσφατη αναβάθμιση της οικονομίας της Κύπρου στην επενδυτική βαθμίδα. «Αυτό αποτελεί επιβεβαίωση της οικονομικής μας διαχείρισης, με προφανείς θετικές επιπτώσεις σχετικά με τις οικονομικές προοπτικές της χώρας και την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην Κύπρο», υπογράμμισε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Συμπλήρωσε ότι η πρόκληση τώρα είναι να διατηρηθεί η δυναμική και να διασφαλιστεί η παραμονή στο μονοπάτι της βιώσιμης ανάπτυξης. Επόμενος στόχος, συνέχισε, είναι η διατήρηση της συνετής διαχείρισης των δημοσίων οικονομικών και του φιλικού επενδυτικού περιβάλλοντος.

Θα συνεχιστεί επίσης η πολιτική μείωσης φόρων και παροχής κινήτρων για περαιτέρω τόνωση της επιχειρηματικότητας και προσέλκυσης νέων επενδύσεων, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Όπως συμπλήρωσε, «ο νέος επενδυτικός νόμος για ταχύτερες διαδικασίες αδειοδότησης για μεγάλες επενδύσεις και η θέσπιση ενός νέου ενισχυμένου Πλαισίου Επενδυτικών Funds είναι κρίσιμα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση».

Κλείνοντας με αναφορά στο Brexit, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διαβεβαίωσε για τη δέσμευση της Κύπρου στη στήριξη του διαλόγου για μια αμοιβαία επωφελή μελλοντική συνεργασία μεταξύ ΕΕ και Ηνωμένου Βασιλείου.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη παράλληλα να συνεργαστεί στενά με τη βρετανική κυβέρνηση για να διασφαλιστεί μία ακόμα πιο στενή και ενισχυμένη διμερής σχέση στη βάση της πολυδιάστατης κατανόησης και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

«Άνετος» με το πόδι πάνω στο τραπέζι ο Μπόρις Τζόνσον

«H Bρετανική αναίδεια στο μεγαλείο της!!! »
knak  |  09:17

Ξεκάθαρη η τοποθέτηση των ΗΠΑ για το ιρανικό τάνκερ

«Μακάρι να ήταν η στάση των ΗΠΑ η ίδια και για την `άτακτη` Τουρκία. Δυστυχώς ο πηδηχτούλης Τραμπ δεν ...»
knak  |  09:15

Κόντρα για την Λάρα μεταξύ βουλευτή και τμήματος Αλιείας

«Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης: αμελητέα προσωπικότητα!»
ΑΚΑ  |  20:47

«Ο Αντώνης τώρα μπορεί να κοιτάζει με τα ματάκια του το μέλλον»

«Ο Ιησούς Χριστος, η Πάναγία θεοτόκος και όλοι οι αγιοι να θεραπεύσουν τον μικρό αντώνη και να γίνει ...»
Μαριος  |  16:44

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X