ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ανησυχίες ΣΥΠΡΟΔΑΤ για διεργασίες για ΜΕΔ

Το Σχέδιο Εστία δεν λαμβάνει υπ’ όψη τις υπερχρεώσεις, πράγμα που ζημιώνει τους δανειολήπτες

ΚΥΠΕ

Ανησυχίες και προβληματισμό εκφράζει ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ για τις διεργασίες που είναι σε εξέλιξη σε σχέση με τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια.

Σε μακροσκελή ανακοίνωση ο Σύνδεσμος αναφέρει πως το Σχέδιο Εστία δεν λαμβάνει υπ’ όψη τις υπερχρεώσεις, πράγμα που ζημιώνει τους δανειολήπτες, αφού θεωρεί, όπως αναφέρει, ότι το ποσό που ισχυρίζονται οι τράπεζες ότι τους οφείλεται είναι ορθό και νόμιμο.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο, «είναι άδικο και απαράδεκτο να δίδεται ''όφελος'' στον δανειολήπτη 33% του δανείου, αφού στην ουσία ίσως να μην καλύπτει το ποσό που παράνομα χρέωσαν οι τράπεζες στους δανειολήπτες». Ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ θεωρεί ότι εκείνο που πρέπει να γίνει είναι στο σχέδιο Εστία να γίνει πρόνοια ότι το 33% θα αποκόπτεται από το ΝΟΜΙΜΑ οφειλόμενο υπόλοιπο.

Επίσης θεωρεί ότι το σχέδιο ωφελεί ουσιαστικά μόνο τις τράπεζες, αφού το μεγαλύτερο κόστος θα το επωμιστούν οι φορολογούμενοι ενώ οι τράπεζες, αναφέρει, ευνοούνται αφού θα συνεισφέρουν μόνο το 1/3 της δόσης και την τυχόν αρνητική διαφορά της αξίας του δανείου από την αγοραία αξία του ακινήτου.

Σύμφωνα με την αναοίνωση του ΣΥΠΡΟΔΑΤ, τα δάνεια που θα ενταχθούν στο σχέδιο Εστία θα επιβαρύνονται με περιθώριο 2,5% και με βασικό euribor 6 μηνών, το μίνιμουμ επιτόκιο θα είναι 2,5% και το μάξιμουμ 3.5% και αυτό σημαίνει ότι τώρα που το euribor είναι αρνητικό και θα παραμείνει αρνητικό για αρκετά χρόνια, ο δανειολήπτης δεν θα το επωφελείται. Κερδισμένες και πάλι είναι οι τράπεζες.

Μεταξύ άλλων ο Σύνδεσμος καλεί όλους τους δανειολήπτες του πρώην Συνεργατισμού, που δεν πήραν όλα τα χρήματα που τους χρέωσαν αντισυμβατικά και παράνομα, να ζητήσουν εγγράφως άμεση επιστροφή. Το ίδιο συμβουλεύει και εκείνους που τους οφείλονται χρήματα λόγω των συμψηφισμών που έγιναν πριν μεταφερθεί το καλό μέρος στην Ελληνική Τράπεζα.

Ανησυχίες εκφράζει ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ και για το περιεχόμενο επιστολών της ΣΕΔΙΠΕΣ για πώληση δανείων στην ΚΕΔΙΠΕΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X