ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:57
 

Κόκκινο Γεωργιάδη για τη μείωση φορολογίας στα καύσιμα

Εμμένει τα 45 εκατ. να χρησιμοποιηθούν στη φορολογική ελάφρυνση πάνω στους τόκους των καταθέσεων

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Διαφορετική θέση από αυτή των κομμάτων ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ αναφορικά με το προυπολογισμένο κονδύλι των 45 εκατομμυρίων ευρώ εξέφρασε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης κατά την παρουσίαση του Προυπολογισμού του 2019 στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Τόνισε πως δεν πρόκειται στα στηρίξει την πρόταση του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ για τη χρησιμοποίηση των 45 εκατομμυρίων ευρώ για την μείωση του φόρου των καυσίμων κατά 5 σεντ του ευρώ στο λίτρο και προτιμά να χρησιμοποιηθεί όπως αρχικά είχε σχεδιάσει, να πάει στην φορολογική ελάφρυνση πάνω στους τόκους των καταθέσεων για να ενθαρρυνθεί η αποταμίευση.

Την πρόταση νόμου για μείωση του συντελεστή του φόρου κατανάλωσης, πάντως, κατέθεσαν το μεσημέρι ο αποχωρών Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών Αβέρωφ Νεοφύτου και ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος και θα συζητηθεί τη Δευτέρα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών.

Υπενθυμίζεται πως Υπουργός Οικονομικών, Υπουργός Εργασίας, Πρόεδρος ΔΗΣΥ και Πρόεδρος του ΔΗΚΟ την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου είχαν συναντήσεις ώστε να προωθήσουν πακέτο κοινωνικών μέτρων στήριξης των πολιτών ύψους 100 εκατ. ευρώ, όπου για τα 45 εκατ. υπήρχε σχεδιασμός να χρησιμοποιηθούν για ετήσια μείωση της τιμής των καυσίμων.

Όπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ, ο αποχωρών Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών Αβέρωφ Νεοφύτου και ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος κατέθεσαν την Παρασκευή πρόταση νόμου για μείωση του συντελεστή του φόρου κατανάλωσης με τον οποίο επιβαρύνονται η βενζίνη, το πετρέλαιο κίνησης και το πετρέλαιο θέρμανσης κατά 50 ευρώ το χιλιόλιτρο δηλαδή 0,05 το λίτρο.

Η πρόταση νόμου θα συζητηθεί τη Δευτέρα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, η οποία θα συζητήσει μεταξύ άλλων και τις τροπολογίες επί του Κρατικού Προϋπολογισμού, κυβερνητικές και τροπολογίες κομμάτων. Όπως ανέφερε ο κ. Νεοφύτου στη συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής, κατά την κατάθεση της πρότασης νόμου, αφού έλαβε υπόψη την πρόταση της Κυβέρνησης για μείωση κατά 45 εκ. στους φόρους επί των τόκων των καταθέσεων με την πρόταση νόμου γίνεται νομοθετική πρόταση για ισόποση μείωση σε φόρους κατανάλωσης στα καύσιμα.

ΣΧΟΛΙΑ

Mήπος ο κύριος θέλει να γίνε της... Γαλλίας???!!!

ΑΚΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Σχόλια αναγνωστών

Όχι Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου στην κάθοδο Ελλαδιτών ιατρών

«ΚΑΛΑ, ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΓΙΑ ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ???????»
ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ  |  13:54

Όχι Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου στην κάθοδο Ελλαδιτών ιατρών

«Οι φοροφυγαδες χρυσοπληρωμενοι γιατροι γνωριζουν πολυ καλα οτι δεν μπορουν να ανακοψουν τους ελλαδιτες ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  06:08

Τζ. Χούρικαν: Διαφορές υψηλόβαθμων αξιωματούχων παίζονται στο γήπεδο της Τρ. Κύπρου (Βίντεο)

«Κε Hourican, αν η συζήτηση βλάπτει την Τρ. Κύπρου, σκεφτείτε να αλλάξετε δικηγόρους. Ακόμα μπορείτε ...»
Loucas  |  15:18

Το ακριβό διαζύγιο των Μπέζος

«Ολες οι γυναικες θα ηθελαν να ειναι στην θεση της κας μπεζου!!»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  06:31

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X