ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 20:00
 

Απαγγέλονται οι κατηγορίες για την υπόθεση του Συνεργατισμού

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι 10 συνολικά πρόσωπα, επτά φυσικά και τρία νομικά πρόσωπα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Οι κατηγορούμενοι στην ποινική υπόθεση που αφορά στον Συνεργατισμό καλούνται αύριο να απαντήσουν στις κατηγορίες εναντίον τους με βάση το νέο κατηγορητήριο της υπόθεσης.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι 10 συνολικά πρόσωπα, επτά φυσικά και τρία νομικά πρόσωπα. Πρόκειται για τους Δημητράκη Σταύρου, Ερωτόκριτο Χλωρακιώτη, Μαρία Χλωρακιώτου, Καρολίνα Αγγελοπούλου, Μαρία Χρυσάνθου, Κωνσταντίνο Λύρα, Γιώργο Μαυρέα, Detiero Enterprises Ltd, CHL Enterprises Ltd και Ktimatiki kotrona Ltd.

Υπενθυμίζεται ότι η Κατηγορούσα Αρχή είχε αποσύρει το παλιό κατηγορητήριο και καταχώρησε νέο με την προσθήκη νέων κατηγοριών και ενός ακόμη νομικού προσώπου ως κατηγορούμενο στην υπόθεση.

Η Κατηγορούσα Αρχή αποφάσισε να καταχωρήσει νέα υπόθεση στο δικαστήριο μετά την ολοκλήρωση κύκλου ανακρίσεων που αφορούσε στη διερεύνηση τεσσάρων μεγάλων δανείων με εμπλεκόμενους τους κατηγορούμενους, Δημητράκη Σταύρου, Ερωτόκριτο Χλωρακιώτη, Μαρία Χλωρακιώτη, CHL Enterprises Ltd και Ktimatiki kotrona Ltd, η οποία αποτελεί και την νέα προσθήκη του κατηγορητηρίου.

Το ύψος των τεσσάρων δανείων, των οποίων η πρόσφατη διερεύνηση οδήγησε στο νέο κατηγορητήριο της υπόθεσης, ανέρχεται στα δύο περίπου εκατομμύρια ευρώ.

Η απαγγελία των κατηγοριών είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 05/12/2018, ωστόσο, η υπεράσπιση ζήτησε όπως της δοθεί περαιτέρω χρόνος για να μελετήσει το νέο μαρτυρικό υλικό της υπόθεσης προτού οι κατηγορούμενοι απαντήσουν στις κατηγορίες.

Το αίτημα έγινε αποδεκτό από το δικαστήριο το οποίο όρισε την 16η Ιανουαρίου 2019, στις 9 το πρωί, ως τη νέα ημερομηνία για απάντηση στις κατηγορίες.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τις ίδιες κατηγορίες με την υπόθεση που ανεστάλη που αφορούν στα αδικήματα της συνωμοσίας προς καταδολίευση, της απόσπασης αγαθών με ψευδείς παραστάσεις, της πλαστογραφίας, της κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, των ψευδών λογαριασμών με σκοπό την καταδολίευση, της αθέμιτης κτήσης περιουσιακού οφέλους και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Η υπόθεση δικάζεται από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο που συνεδριάζει στη Λευκωσία, Πρόεδρος του οποίου είναι ο Πρόεδρος Επαρχιακού Δικαστηρίου Χάρης Πογιατζής και μέλη η Ανώτερη Επαρχιακή Δικαστής Γιώτα Κυριακίδου και Επαρχιακή Δικαστής Φανή Καπετάνιου.

Κατά την τελευταία ακροαματική διαδικασία και προτού κληθούν οι κατηγορούμενοι να απαντήσουν στις κατηγορίες, η κα. Καπετάνιου ενημέρωσε τις διάδικες πλευρές ότι η σύζυγος δικηγόρου που εκπροσωπεί κατηγορούμενους στην παρούσα υπόθεση είναι ανάδοχος (νονά) του ανήλικου παιδιού της.

Η ίδια ζήτησε τις θέσεις των μερών επί αυτού του ζητήματος, παρόλο που η σχέση της, όπως είπε, με τον εν λόγω δικηγόρο δεν είναι σχέση ανάδοχου και αναδεκτού και δεν έχει με τον ίδιο πνευματική συγγένεια.

Η εκπρόσωπος της κατηγορούσας Αρχής δεν έφερε οποιαδήποτε ένσταση, σημειώνοντας ότι η θέση του Γενικού Εισαγγελέα είναι ότι εναπόκειται στον ίδιο τον δικαστή αν νοιώθει ότι μπορεί αντικειμενικά και αμερόληπτα να επιτελέσει το λειτούργημα του. Ούτε οι άλλοι δικηγόροι των κατηγορουμένων έφεραν οποιαδήποτε ένσταση για το θέμα αυτό.

Αφού άκουσε και τις δύο πλευρές, η κα. Καπετάνιου είπε ότι δεν συντρέχει οποιοσδήποτε λόγος που να επιβάλλει την εξαίρεση της από την παρούσα διαδικασία.

Για όλους τους κατηγορούμενους ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας μέχρι αποδείξεως της ενοχής τους πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας από το δικαστήριο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Reuters: Δικτάτορες από την Καμπότζη απέκτησαν κυπριακό διαβατήριο

«Τί κέρδος έκανε το γραφείο των αππωμένων αδερφών?»
ΑΚΑ  |  08:54

Πηγές Ερντογάν: Η επιστολή Τραμπ πετάχτηκε στα σκουπίδια

«Ένας φλώρος προς άλλο φλώρο! »
ΑΚΑ  |  08:53

Προκλητικό ρεπορτάζ του CNN Turk από το Φατίχ

«Ναι ρε τσιακλή!!! »
ΑΚΑ  |  08:50

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X