ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 21:14
 

Απαντά ο πρώην Συνεργατισμός για τους συμψηφισμούς δανείων

Eίχαν χρεωστικό υπόλοιπο και ήταν μη εξυπηρετούμενοι λογαριασμοί αυτοί που έκλεισαν

Newsroom K

Σε σχέση με πρόσφατα δημοσιεύματα και δηλώσεις αναφορικά είτε με συμψηφισμούς, είτε με τερματισμούς λογαριασμών, η Κυπριακή Εταιρεία Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων (ΚΕΔΙΠΕΣ), 100% θυγατρική της Συνεργατικής Εταιρείας Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων(ΣΕΔΙΠΕΣ) (πρώην Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα) έχοντας πλήρη αντίληψη των συνεπακόλουθων που έχουν προκύψει σε λογαριασμούς χρεωστών διευκρινίζει τα ακόλουθα:

1. Η μεταφορά στοιχείων ισολογισμού της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας (ΣΚΤ) στην Ελληνική Τράπεζα, σε συνδυασμό με την ταυτόχρονη ανάκληση της άδειας λειτουργίας της ΣΚΤ ως Αδειοδοτημένο Πιστωτικό Ίδρυμα, εκ των πραγμάτων έχει τερματίσει τη δυνατότητα αποδοχής ή διατήρησης καταθέσεων από το κοινό καθώς επίσης και αριθμό τραπεζικών εργασιών οι οποίες σχετίζονται με πιστωτικές διευκολύνσεις, όπως τρεχούμενους λογαριασμούς και πιστωτικές κάρτες. Συνεπώς αριθμός δανείων, τρεχoυμένων και πιστωτικών καρτών που δεν έχουν μεταφερθεί στην Ελληνική Τράπεζα έχουν τερματιστεί.

2. Διευκρινίζεται ότι λογαριασμοί που δεν έχουν μεταφερθεί στην Ελληνική Τράπεζα και που έχουν, συνεπώς, τερματιστεί, είχαν χρεωστικό υπόλοιπο και ήταν μη εξυπηρετούμενοι λογαριασμοί, ή κάτοχος του λογαριασμού συνδέετo άμεσα ή έμμεσα με μη εξυπηρετούμενο λογαριασμόή με κάτοχο μη εξυπηρετούμενου λογαριασμού. Τέτοιοι λογαριασμοί δεν περιλαμβάνονταν στη συμφωνία μεταφοράς στην Ελληνική Τράπεζα και έχουν παραμείνει στη ΣΕΔΙΠΕΣ ως δάνεια προς είσπραξη.

3. Συμψηφισμοί έγινανκατόπιν σχετικών γνωματεύσεων :(α) σε σχέση μελογαριασμούς που ήταν εξασφαλισμένοι με δέσμευση κατάθεσης, δυνάμει σχετικής σύμβασης και δεν μεταφέρθηκαν στην Ελληνική Τράπεζα (β) σε σχέση με λογαριασμούς οι οποίοι ήταν σε υπέρβαση/καθυστέρηση, όπου συμψηφίστηκε μόνο το ποσό της υπέρβασης/καθυστέρησηςδυνάμει της τραπεζικής αρχής του συμψηφισμού.

4. Διευκρινίζεται ότι οι συμψηφισμοί λογαριασμών που ήταν σε καθυστέρηση αφορούσαν περιπτώσεις ύπαρξης καταθετικών λογαριασμών ανεξαρτήτως ποσού κατάθεσης(λογαριασμών προθεσμίας, μονίμων καταθέσεων καιπροειδοποιήσεων) καθώς και σε καταθέσεις όψεως που υπερέβαιναν τις 2,500.00 ευρώ. Σημειώνεται ότι δεν δεσμεύτηκε καιούτε συμψηφίστηκε οποιοδήποτε πιστωτικό υπόλοιπο από τρεχούμενους λογαριασμούς. Οι λογαριασμοί που έχουν συμψηφιστεί είχαν δεσμευτεί από τις 26 Ιουνίου 2018.
Οι ανωτέρω ενέργειες έγιναν εντός ιδιαίτερα πιεστικών χρονοδιαγραμμάτων για υλοποίηση της συμφωνίας μεταφοράς στην Ελληνική Τράπεζα. Η ΚΕΔΙΠΕΣ δηλώνει έτοιμη να εξετάσει οποιονδήποτε τυχόν ακούσιο λάθος έχει διενεργηθεί στην διαδικασία συμψηφισμών λογαριασμών. Προς τούτο οποιονδήποτε παράπονο μπορεί να αποστέλλεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση complaintskedipes@ccb.coop. Η διεύθυνση της ΚΕΔΙΠΕΣ βρίσκεται σε συνεννόηση με τον Χρηματοοικονομικό Επίτροπο για τις περαιτέρω ενέργειες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Αναστασιάδης: Δεν είναι με το να δίνεις μόνο που θα εξευρεθεί λύση (βίντεο)

«…ούτε με τις περαπεδκιώτικες πονηράδες!!!»
Ai Em  |  09:37

#PoliticsBlog Το θεαματικό φινάλε της Χρυσταλλούς και ο δυναμισμός του Συλλούρη

«Κουτοπονηράδες. Εδώ βουλευτές με μη εξυπηρετούμενα δάνεια διαπραγματεύτηκαν και ψήφισαν νομοσχέδια που ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  12:38

Στα 3,1 δισ. ευρώ μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα στην Κύπρο

«" Οι συνολικές εξαγωγές ανήλθαν σε €3 δισ, αύξηση 53% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2017 (€1 δισ. ...»
Χρίστος  |  17:42

Στα 3,1 δισ. ευρώ μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα στην Κύπρο

«Έλεος.... "Οι εισαγωγές από τον υπόλοιπο κόσμο ανήλθαν σε €171,7 δισ, αύξηση 6,4% σε σύγκριση με ...»
Χρίστος  |  17:38

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση