ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 08:10
 

Απάντηση Σταυρινίδη σε Μ. Κληρίδη για τις «super» εξουσίες του

Απέστειλε σχετική επιστολή στον πρόεδρο της Ερευνητικής Επιτροπή Γ. Αρέστη

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Με μια δισέλιδη επιστολή του προς την Ερευνητική Επιτροπή για τον Συνεργατισμό ο Γιάννος Σταυρινίδης απαντά στα όσα ακούστηκαν για τον ίδιο κατά την πρώτη δημόσια ακρόαση από τον Μάριο Κληρίδη. Ο κ. Σταυρινίδης απευθυνόμενος στο πρόεδρο της Επιτροπής Γιώργο Αρέστη κάνει λόγο για εσφαλμένες αναφορές που έγιναν για τον ίδιο. Ο κ. Σταυρινίδης στην επιστολή του διαψεύδει τα όσα είπε ο πρώην γενικός διευθυντής της ΣΚΤ για το καθεστώς πρόσληψής του στη ΣΚΤ.

Όπως ο ίδιος αναφέρει στην ΣΚΤ προσελήφθηκε τον Ιούνιο του 2014 για 12μηνη δοκιμαστική περίοδο και τη σχετική επιστολή όπως λεει την υπογράφει ο Μάριος Κληρίδης. Η θέση για την οποία προσελήφθηκε ήταν αυτή του Head of Strategy. Στην συνέχεια του ανατέθηκε και το χαρτοφυλάκιο της Επικοινωνίας. Στην ΣΚΤ μονιμοποιήθηκε όπως αναφέρει μετά από 12 μήνες από την πρόσληψή του με επιστολή που υπέγραψε ο Μάριος Κληρίδης.

Ο κ. Σταυρινίδης απορρίπτει πως ήταν βοηθός του Νικόλα Χατζηγιάννη και ότι αναφερόταν μόνο σε αυτόν. Επί του συγκεκριμένου στην επιστολή του αναφέρει πως λόγω των καθηκόντων που του είχαν ανατεθεί είχε διπλή γραμμή αναφοράς τόσο προς το Νικόλα Χατζηγιάννη όσο και τον Μάριο Κληρίδη. Στην επιστολή παραθέτει την επαγγελματική του προϋπηρεσία καθώς και τα ακαδημαϊκά του προσόντα.

Δείτε εδώ την επιστολή του κ. Σταυρινίδη

Οι αναφορές Μ. Κληρίδη

Ο πρώην γενικός διευθυντής της ΣΚΤ στην κατάθεσή του στις 3 Αυγούστου ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής είχε χαρακτηρίσει τον Γιάννο Σατυρινίδη «σούπερ εκτελεστικό» ο οποίος προσελήφθηκε ως βοηθός του Νικόλα Χατζηγιάννη. Είχε πει επίσης πως προς το τέλος της θητείας του είχε γίνει μια υποεπιτροπή στο Συμβούλιο σε θέματα στρατηγικής και εκεί ο κ. Σταυρινίδης απέκτησε «super powers» μέσα στον οργανισμό, με τη στήριξη του κ. Χατζηγάννη.

Ανέφερε ακόμα ότι υπήρχαν φήμες ότι είχε προσβάσεις στον Υπουργό Οικονομικών. Ανέφερε επίσης ότι ο κ. Σταυρινίδης κατέληξε διευθυντικό στέλεχος για θέματα στρατηγικής και αναδιάρθρωσης ότι έφυγε ο κ. Τρόκκος. Σημείωσε ότι δεν ήταν μέλος του ΔΣ, αλλά ήταν καθημερινά εκεί αλλά δεν έκανε αναφορά στον Γενικό Διευθυντή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Σχόλια αναγνωστών

Ελεύθερος ο Γ. Σιαηλής που είχε κριθεί ένοχος στην υπόθεση ΣΑΠΑ

«Καμία έκπληξη πλέον σε αυτόν τον τραγικό τόπο. Εγκληματείστε άφοβα!!!! Αυτούς ψηφίζυμε, αυτοί μας ...»
αηδιασμένος  |  20:28

Ορφανίδης: Η ΣΚΤ δεν απεβίωσε με φυσικά αίτια

«Kαι πάλι στην επικαιρότητα ο μέγας Χριστόφιας, ο κακός δαίμων της Κύπρου! »
knak  |  19:35

Στις 2/11 η επιβολή ποινή στους καταδικασθέντες της Λαϊκής

«Χαιρετισμούς στους δικηγόρους των ανθρώπων που κατακλέψαν χιλιάδες ανθρώπους και υπομονή μέχρι να επιβληθεί ...»
knak  |  19:33

Τσίπρας: Αναλαμβάνω το ΥΠΕΞ για να ολοκληρώσω την συμφωνία των Πρεσπών

«Αν ηταν ενας αξιος σε αυτη την κυβερνηση, ηταν ο Κοτζιας. Αλλα ετσι ειναι στην Ελλαδα. Οι αξιοι τιμωρουνται. ...»
Γιωτας  |  17:20

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση