ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αξιόγραφοι: Δεν θα ανεχθεί πώληση ΜΕΔ που εξασφαλίζονται με αξιόγραφα

Η απάντηση της Τράπεζας Κύπρου δεν ικανοποίησε τον Σύνδεσμο, ο οποίος αναγκάστηκε να στείλει δεύτερη επιστολή

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο Σύνδεσμος Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων έστειλε πρόσφατα επιστολή στην Τράπεζα Κύπρου, με την οποία την προειδοποιεί ότι «δεν θα ανεχθεί την πώληση μη εξυπηρετούμενων δανείων, τα οποία εξασφαλίζονται με αξιόγραφα».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου, η απάντηση της Τράπεζας Κύπρου δεν ικανοποίησε τον Σύνδεσμο, ο οποίος αναγκάστηκε να στείλει δεύτερη επιστολή στην Τράπεζα Κύπρου, ενώ την Τετάρτη θα σταλεί και υπενθύμιση.

Στις επιστολές του ο Σύνδεσμος διευκρινίζει ότι είναι παράνομη η χορήγηση δανείων με εξασφάλιση αξιόγραφα, και ποινικά καταδικαστέα πράξη όταν τα δάνεια αυτά είναι εικονικά και γι’ αυτό και ζητείται ο συμψηφισμός των δανείων αυτών, καταλήγει η ανακοίνωση.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση, ο Σύνδεσμος αναφέρεται σε επιστολή που έστειλε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Φοίβος Μαυροβουνιώτης και ο Αντιπρόεδρος Σταύρος Γιαλλουρίδης, προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ημερομηνίας 29 Αυγούστου 2018.

Στην επιστολή γίνεται αναφορά σε δηλώσεις που έκανε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος την 21η Αυγούστου, ύστερα από τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου στο Τρόοδος, για αξιοποίηση θέσεων που υπάρχουν σε προγράμματα άλλων υποψηφίων στις τελευταίες προεδρικές εκλογές.

«Όλα τα κόμματα θεωρούν δίκαιο τον αγώνα που εδώ και έξι χρόνια διεξάγουμε και όλοι οι υποψήφιοι των τελευταίων προεδρικών εκλογών υπέβαλαν εισηγήσεις για δικαίωσή μας. Μεταξύ αυτών πρωτεύουσα θέση είχαν και οι δικές σας προτάσεις» αναφέρεται στην επιστολή του Συνδέσμου προς τον Πρόεδρο.

Οι κ. Μαυροβουνιώτης και Γιαλλουρίδης ζητούν τέλος από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να δώσει οδηγίες για άμεση λήψη λυσιτελών αποφάσεων, λαμβάνοντας υπόψη και του γεγονότος ότι πολλά μέλη μας είναι κάποιας ηλικίας και επείγονται να δουν την επιστροφή των χρημάτων τους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Τζ. Χούρικαν: Διαφορές υψηλόβαθμων αξιωματούχων παίζονται στο γήπεδο της Τρ. Κύπρου (Βίντεο)

«Ο κος Χούρικαν εθελοτυφλεί! Αγνοεί ότι ο σεντερ φορ του γηπέδου ειναι ο κος Πολυβίου. Με την κρίση του ...»
Πανικοδημος  |  10:53

Ξηλώνουν το Ανώτατο Δικαστήριο

«Ο βασικός νόμος της φύσης – και της κοινωνίας – είναι: «ότι δεν ελέγχεται είτε εκρήγνυται είτε ...»
Ai Em  |  09:29

Επαναβεβαίωση θέσεων από το Foreign Office για το Κυπριακό

«Αυτοκλιτοι και εντεταλμένοι πρέπει να απομονωθούν και να εκτεθούν δημόσια .»
Στέλιος Στυλιανού  |  17:33

Κλείδωσε ο Μουσιούττας για το ψηφοδέλτιο ΔΗΚΟ

«Τί σου είναι αυτή η ...ΔΗΚΟϊκή πολιτική!!! ...ολα τα νούμερα κερδίζουν!!!»
Ai Em  |  09:39

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X