ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 08:04
 

Αξιόγραφοι: Την τήρηση Μητρώου για τα Αξιόγραφα της Λαϊκής αναλαμβάνει το ΧΑΚ

Οι νομικοί σύμβουλοι του ΧΑΚ εξηγούν γιατί δεν μπορούν να αναλάβουν την τήρηση παρόμοιου Μητρώου για τα αξιόγραφα της Τράπεζας Κύπρου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Επιστολές στον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη και στους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων με την οποία τους ενημερώνει ότι το θέμα της τήρησης Μητρώου Αξιογράφων δεν χρειάζεται πλέον νομοθετική ρύθμιση, απέστειλε ο Σύνδεσμος Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων.

Στην επιστολή του την οποία έδωσε στη δημοσιότητα και την οποία κοινοποιεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και στον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη, ο Σύνδεσμος Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων αναφέρει η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς έχει συμφωνήσει με τους νομικούς συμβούλους του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου, να αναλάβει αυτό την τήρηση και ενημέρωση Μητρώου για τα Αξιόγραφα της Λαϊκής.

Προσθέτει ότι οι νομικοί σύμβουλοι του ΧΑΚ εξηγούν γιατί δεν μπορούν να αναλάβουν την τήρηση παρόμοιου Μητρώου για τα αξιόγραφα της Τράπεζας Κύπρου.

Αναφέρει επίσης ότι επικοινώνησε με τον Διαχειριστή της Λαϊκής, ο οποίος απάντησε ότι βλέπει θετικά το θέμα και κάλεσε τον Σύνδεσμο για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες.

Ο Σύνδεσμος Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων αναφέρει ότι το αίτημά του για δημιουργία και ενημέρωση του εν λόγω Μητρώου, δεν αφορά μόνο το πόσα αξιόγραφα είχαν στην κατοχή τους τα μέλη του Συνδέσμου την αποφράδα, όπως αναφέρει, «εκείνη ημέρα του Μαρτίου 2013».

«Το Μητρώο το θέλουμε για να ενημερώνεται σχετικά με μεταβιβάσεις των αξιογράφων μας στα παιδιά μας, τα εγγόνια μας, τους κληρονόμους μας κ.λπ. Κι αυτό γιατί φαίνεται ότι είτε δικαστικώς είτε εξωδικαστικώς η αποζημίωσή μας, δυστυχώς, δεν προβλέπεται να είναι σύντομη», προσθέτει.

Τέλος, ο Σύνδεσμος Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων ευχαριστεί τον Υπουργό Οικονομικών και τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων για τις προθέσεις τους και τους καλεί να χαμηλώσουν τους τόνους και να αφήσει τον Σύνδεσμο να αξιοποιήσει το πρώτο ευχάριστο μήνυμα, όπως αναφέρει, «που πήρε τα τελευταία εξήμισι χρόνια, από τότε που υποφέρει».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Αδιαφάνεια εντοπίζει η έρευνα της Ελεγκτικής για το ΡΙΚ

«Τόσος ντόρος για το ΡΙΚ και το μόνο πράγμα που έχει να πει ο Γ. Ελεγκτής είναι ότι το ΡΙΚ προσλαμβάνει ...»
Ελένη Αγαθαγγέλου Δημητριάδη  |  19:32

Η εργοδότηση πρώην κρατικών αξιωματούχων στον ιδιωτικό τομέα στην Επ. Θεσμών

«Οι βουλευτές που υποβάλλουν προτάσεις νόμου, προβαίνουν σε δημόσια διαβούλευση;»
YiannakisKosti  |  16:38

Έξυπνο τουριστικό κράτος η Κύπρος σε επτά βήματα

«Ωραία! Να προσθέσουμε ακόμα ένα πανεπιστήμιο πέραν του ΤΕΠΑΚ που θα βγάζει διευθυντές ξενοδοχείων και ...»
YiannakisKosti  |  15:26

Συνελήφθησαν τρείς φρουροί ασφαλείας ιδιωτικής εταιρείας στο αεροδρόμιο Λάρνακας

«Καλησπέρα σας, Θα ήθελα να συγχαρω για την έγκαιρη ΦΤΩΧΗ πληροφόρησή και ενημέρωση των γεγονότων. Η ...»
Christos  |  21:55

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X