ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:15
 

Βοήθεια 500.000 ευρώ από το Υπ. Εργασίας

Στα 1.019 τα πρόσωπα στα οποία δόθηκε οικονομική αρωγή στο πρώτο 7μηνο του 2018 – Δεν είναι λήπτες ΕΕΕ

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Το Υπουργείο Εργασίας έχει παραχωρήσει οικονομική βοήθεια σε 1.019 πρόσωπα από την αρχή του 2018 μέχρι και τον Ιούλιο, συνολικού ύψους 571.600 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί πως στα πλείστα πρόσωπα παραχωρήθηκε οικονομική βοήθεια περισσότερες από μία φορές από την αρχή του χρόνου, ανάλογα με τις ιδιαίτερες συνθήκες που αντιμετωπίζουν.

Σύμφωνα με επιστολή του Υπουργείου Εργασίας που έχει στην κατοχή της η «Κ», η οικονομική αυτή βοήθεια έχει παραχωρηθεί σε πρόσωπα που δεν λαμβάνουν ούτε Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα. Στην επιστολή προς την Επιτροπή Εργασίας της Βουλής διευκρινίζεται πως η πληρωμή του ποσού για κάλυψη συγκεκριμένων αναγκών πραγματοποιείται από το κονδύλι του Προϋπολογισμού της Διοίκησης του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Ενώ όμως υπάρχει η πληροφόρηση για τον αριθμό και το ποσό της οικονομικής βοήθειας που έχει δοθεί, δεν απεστάλη ονομαστικός κατάλογος των προσώπων που έχει παραχωρηθεί η βοήθεια.

Ο νόμος για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και ο περί Κοινωνικών Παροχών Νόμος, εξάλλου, υπογραμμίζεται, περιλαμβάνει τέτοια πρόνοια. Ο υπουργός δύναται να παρέχει οικονομική βοήθεια σε πρόσωπο, το οποίο δεν λαμβάνει μηνιαίο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, αλλά βρίσκεται σε εξαιρετικά επείγουσα ή και έκτακτη ανάγκη ως αποτέλεσμα προσωπικών περιστάσεων ή απροσδόκητης ή έκτακτης κατάστασης που αντιμετωπίζει. Ο υπουργός, λοιπόν, μπορεί να επιτρέψει την πληρωμή ποσού για κάλυψη συγκεκριμένων αναγκών χωρίς την ανάγκη διεξαγωγής πλήρους έρευνας σε σχέση με το πρόσωπο αυτό ή με βάση τα αποτελέσματα της κοινωνικής παρέμβασης, εφόσον οι ανάγκες αυτές δεν καλύπτονται από άλλους κρατικούς πόρους ή από άλλη πηγή.

Σύμφωνα με τον κανονισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Απριλίου 2016 για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και για την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων αυτών και την κατάργηση της οδηγίας του 1995, τα στοιχεία των προσώπων που έχουν λάβει τη βοήθεια δεν μπορούν να κοινοποιηθούν, παρά μόνο με την εξουσιοδότηση του επηρεαζόμενου.

Με πλατφόρμα εργασίας

Σε λειτουργία τέθηκε η νέα αναβαθμισμένη Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Εργασίας, η οποία θα διευκολύνει και θα απλοποιήσει τη διαδικασία επιλογής και πρόσληψης προσωπικού από ένα ηλεκτρονικό μητρώο ανέργων, βάσει των προσόντων, πείρας και δεξιοτήτων τους. Το Υπουργείο Εργασίας αναφέρει ότι η Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Εργασίας έχει ως στόχο την παροχή της δυνατότητας αναζήτησης κατάλληλου προσωπικού, παρέχοντας στους εργοδότες απευθείας πρόσβαση στο ηλεκτρονικό μητρώο ανέργων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης και την ευκαιρία να αναζητούν και από μόνοι τους, απευθείας, πιθανούς υποψήφιους για ικανοποίηση των αναγκών τους σε εργατικό δυναμικό, βάσει των αναγκών της υπό πλήρωσης θέσης και των διαθέσιμων ανέργων. 

Έντυπη

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Σχόλια αναγνωστών

«Να μεριμνούν οι εκπαιδευτικοί για την πρωινή προσευχή» λέει το Υπ.Παιδείας

«Με λίγα λόγια η προσευχή είναι εξαναγκασμός »
Gio  |  14:49

#PoliticsBlog Ο Νίκαρος που έγινε Τάσσος και οι κυρώσεις των 28 για την Τουρκία

«Όταν καταφέρουμε, σαν λαός, να σταματήσουμε οι μισοί να κατηγορούμε ή να θεωρούμε τους άλλους μισούς ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  13:57

#PoliticsBlog Ο Νίκαρος που έγινε Τάσσος και οι κυρώσεις των 28 για την Τουρκία

«Μάλλον να κατευνάσουν το θηρίο όχι να το εξημερώσουν γιατί δεν εξημερώνεται!»
Leon  |  13:30

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X