ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:56
 

Deloitte: Έτοιμα τα αποτελέσματα των μελετών για ΓεΣΥ

«Η μελέτη κάλυπτε ένα μεγάλο εύρος θεμάτων, συμπεριλαμβανομένου του προϋπολογισμού για την υγεία

Newsroom K

Η Deloitte Limited δηλώνει την ετοιμότητά της να παρουσιάσει στον Υπουργό Υγείας τα σχετικά αποτελέσματα των διαφόρων μελετών της για το Γενικό Σύστημα Υγείας, ενώ εκφράζει την πεποίθηση πως ο δημόσιος διάλογος επί των προκειμένων δεν εξυπηρετεί το στόχο για υλοποίηση του ΓεΣΥ.

Σε ανακοίνωσή της, με αφορμή διάφορα δημοσιεύματα αλλά και δηλώσεις που αναφέρονται στον Οίκο Deloitte και τις κατ’ επέκταση μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί, η Deloitte αναφέρει ότι «θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, στα πλαίσια των όρων εντολής της, να συμβάλει με την εμπειρογνωμοσύνη της στην υλοποίηση ενός αποτελεσματικού και ποιοτικού σχεδίου υγείας».

Διευκρινίζει ακόμα πως «το 2016 η Deloitte, κατ’ εντολή του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), είχε πραγματοποιήσει μελέτη για καταγραφή των απόψεων, προβληματισμών και κατ’ επέκταση των εισηγήσεων των διαφόρων εμπλεκομένων φορέων σε σχέση με το ΓεΣΥ», προσθέτοντας πως «καταγράφηκαν πρακτικές από Συστήματα Υγείας άλλων χωρών, με κύριο στόχο τη διαμόρφωση εισηγήσεων, που το τότε χρονικό διάστημα θα μπορούσαν να ενσωματωθούν στο πλαίσιο λειτουργίας του ΓεΣΥ».

«Η μελέτη», προσθέτει, «κάλυπτε ένα μεγάλο εύρος θεμάτων, συμπεριλαμβανομένου του προϋπολογισμού για την υγεία, τη διοικητική διεκπεραίωση του Συστήματος και τις σχετικές καλύψεις, τη διοικητική μεταρρύθμιση των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων και πρωτίστως τη διαχείριση των θεμάτων ποιότητας».

Υπενθυμίζει, ότι τα συμπεράσματα της μελέτης είχαν παρουσιαστεί και παραδοθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και σε όλους τους εμπλεκομένους φορείς που συμμετείχαν στην εν λόγω πρωτοβουλία.

Επιπρόσθετα, αναφέρει πως είχε πραγματοποιηθεί δημοσιογραφική διάσκεψη, όπου ο ΠΙΣ και οι εκπρόσωποι της Deloitte παρουσίασαν τα συμπεράσματα της μελέτης.

«Ο Οίκος μας», συνεχίζει, «πραγματοποίησε επίσης οικονομική ανάλυση ευαισθησίας (sensitivity analysis) των σεναρίων αποζημίωσης των ιατρών ανά ειδικότητα, όπως αυτά είχαν δοθεί από τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), με κύριο στόχο την αντιπροσωπευτική και αντικειμενική παρουσίαση όλων των πιθανών σεναρίων».

Επιπρόσθετα, επισημαίνει ότι «στα πλαίσια των διαβουλεύσεων με τον ΟΑΥ, ο Οίκος μας ομαδοποίησε τα ερωτήματα και προβληματισμούς των ιατρών, τα οποία κάλυπταν μεταξύ άλλων, πέραν από τις αμοιβές, την ποιότητα της παρεχόμενης φροντίδας υγείας, τα εργασιακά θέματα, το δικαίωμα ελεύθερης και αποτελεσματικής άσκησης της ιδιωτικής ιατρικής, κ.α».

Όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση, «η Deloitte δεν είχε στους όρους εντολής της, την πραγματοποίηση αναλογιστικής μελέτης» και σημειώνεται ότι «όλα τα συμπεράσματα των μελετών που έχουν πραγματοποιηθεί από τον Οίκο Deloitte είναι στη διάθεση της αρμόδιας αρχής».

«Συνειδητά επιλέξαμε μέχρι σήμερα να μην εκδώσουμε οποιαδήποτε ανακοίνωση που δυνατό να προκαλούσε περισσότερη ένταση σε μια κρίσιμη φάση υλοποίησης του ΓεΣΥ», καταλήγει η Deloitte.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Απογοήτευση λόγω χαμηλών μέσων όρων στις Παγκύπριες

«Η ανομοιογένεια και οι πολλοι ξενογλωσσοι που εισερχονται στην παιδεια χωρις κατατακτηριες εξετασεις ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  18:05

Υπ. Μεταφορών: Ένα κράτος δεν μπορεί να παρέμβει για να καθορίσει τις τιμές των ναύλων

«…και τις μπούρδες περί ανταγωνισμού, που θα φέρει μείωση των τιμών, πού να τις βάλουμε;»
Ai Em  |  10:41

Ο μυστικός δείπνος

«Ο νυν πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, θα γίνει γνωστός στην ιστορία ως ο ενταφιαστής της λύσης του Κυπριακού ...»
Yiannos  |  10:21

ΟΕΒ: Η Δημόσια Αργία της 25ης Ιουνίου δεν αφορά τον ιδιωτικό τομέα

«Αλλού σε τρώει τζιε αλλού κνίθεσαι ρε ...ΑΚΑ»
Χριστοσ Α.  |  11:07

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X