ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 14:48
 

Δεν έχει κλείσει το θέμα Olympic Insurance

Σε κλειστή συνεδρία της Επ. Ελέγχου συζητήθηκε το ζήτημα επειδή βρίσκεται ενώπιον δικαστηρίου

Newsroom K

Σε κλειστή συνεδρία συζητήθηκε το ζήτημα ανάκλησης της άδειας της Olympic Insurance, με στόχο να εξευρεθούν επαρκείς πόροι για την ικανοποίηση της δαπάνης που πρέπει να εκταμιευθεί για αποζημίωση 179.000 ιδιοκτητών οχημάτων στη Βουλγαρία και 20.000 στην Κύπρο.

Η Νομική Υπηρεσία ζήτησε από τα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου να διεξαχθεί η συνεδρία παρουσία μόνο του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη, του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου Παύλου Ιωάννου, εκπροσώπου της Νομικής Υπηρεσίας, της Εφόρου Ασφαλιστικών Εταιρειών και εκπροσώπου του Υπουργείου Οικονομικών.

Αφού αρκετοί από τους συμμετέχοντες της Επιτροπής συμμετέχουν και ως μάρτυρες στο δικαστήριο επιλέχθηκε να μην είναι ανοιχτή η συνεδρία προς το κοινό και να αποφευχθεί όποιος επηρεασμός της υπόθεσης από αυτά που θα λέγονταν εντός της αίθουσας.

Αναμένεται νέα συνεδρία της Επ. Ελέγχου για να συζητηθεί το θέμα της ασφαλιστικής που ανακλήθηκε η άδεια.

Τη διαβεβαίωση ότι όλος ο κόσμος που έχει απαιτήσεις από την ασφαλιστική εταιρεία Olympic Insurance θα αποζημιωθεί από το Ταμείο Ασφαλιστών Μηχανοκινήτων Οχημάτων (MIF), σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής, Ζαχαρία Κουλία, όπως αναφέρει το ΚΥΠΕ.

Η Επιτροπή συζήτησε κεκλεισμένων των θυρών το θέμα «Οι πληροφορίες για ανεπαρκή έλεγχο που ασκούσε η Υπηρεσία Ελέγχου Ασφαλιστικών Εταιρειών στην Olympic Insurance και η εξεύρεση επαρκών πόρων για την ικανοποίηση της δαπάνης που πρέπει να εκταμιευθεί από το Ταμείο Ασφαλιστών Μηχανοκινήτων Οχημάτων για αποζημίωση 179.000 ιδιοκτητών οχημάτων στη Βουλγαρία και 20.000 στην Κύπρο».

Ο κ. Κουλίας ανέφερε, σε δηλώσεις του, ότι απασχολεί πολύ κόσμο το τί θα γίνει με τις απαιτήσεις που έχει, ιδιαίτερα με όσους είναι ασφαλισμένοι έναντι τρίτου.

Σημείωσε ότι θα πρέπει να κάνουν όλοι υπομονή για να ολοκληρωθεί η διαδικασία για διορισμό των εκκαθαριστών της εταιρείας που βρίσκεται ενώπιον του δικαστηρίου και «μόλις ξεκαθαρίσει αυτό το θέμα το MIF θα προχωρήσει να πληρώσει τις απαιτήσεις σύμφωνα με το υφιστάμενο νομικό καθεστώς που υπάρχει».

Αναφερόμενος στους λόγους που η συνεδρία της Επιτροπής έγινε κεκλεισμένων των θυρών, ο κ. Κουλίας είπε ότι η Γενική Εισαγγελία ζήτησε να γίνει η συνεδρία κεκλεισμένων των θυρών για να μην επηρεαστεί η διαδικασία στο δικαστήριο.

Ανέφερε ότι έγινε συζήτηση για το κλείσιμο της εταιρείας και η Επιτροπή έτυχε πλήρους ενημέρωσης για το πώς ο ιδιοκτήτης της εταιρείας "κατάφερε να φέρει τα πράγματα εδώ που τα έφερε».

Ο κ. Κουλίας είπε ότι «έγιναν έγκαιρα οι καταγγελίες στην ΜΟΚΑΣ και αναμένονται τα αποτελέσματα».

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασίας Πολιτών Γιώργος Περδίκης ανέφερε ότι η Επιτροπή εντόπισε τις αδυναμίες και τα κενά και θα επανέλθει ζητώντας από αυτούς που έχουν ευθύνη να κλείσουν αυτά κενά, να αντιμετωπίσουν και προληπτικά και κατασταλτικά τέτοιες περιπτώσεις.

Είπε ακόμη ότι ήταν μια πολύωρη συνεδρία και «απαιτήσαμε να γίνει η συνεδρία γιατί μόνο με την εις βάθος εξέταση της υπόθεσης αναδείχθηκαν οι λεπτομέρειες, η αλήθεια και το μέγεθος της απάτης». Σημείωσε ότι «τέτοιες απάτες γίνονται καθημερινά και για αυτό πρέπει οι προληπτικοί θεσμοί του κράτους να ενισχυθούν και να υπάρξει μέγιστη εγρήγορση».

Ο κ. Περδίκης αναφέρθηκε "σε μεγάλα κόλπα" που έγιναν μεταξύ των οποίων, όπως είπε, "ύποπτες χρηματοδοτήσεις, εγγυήσεις με οικόπεδα στην Δομινικανή Δημοκρατία, πλαστά ομόλογα, πλαστογραφίες, περίεργες μετακινήσεις κεφαλαίων", προσθέτοντας ότι σήμερα πήραμε «μόνο μια σφαιρική εικόνα για το τί συνέβη με αυτή την εταιρεία τα τελευταία δέκα χρόνια».

«Μια εικόνα του τι συμβαίνει στον επιχειρηματικό τομέα όταν δεν υπάρχει συνεχής αυστηρός έλεγχος και όταν δεν υπάρχουν και οι θεσμοί εκείνοι και τα εργαλεία ούτως ώστε να επεμβαίνουν έγκαιρα», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «έχουμε ακόμη κενά και εμείς και σε παγκόσμιο επίπεδο».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Α. Νεοφύτου: Η Άγκυρα να λάβει τα μηνύματα των Βρυξελλών

«Ο ίδιος πήρε το μήνυμα ότι δεν τον θέλουμε αρχηγό του κόμματος? »
ΑΚΑ  |  10:34

Ι. Κασουλίδης στην «Κ»: Hρθε η ώρα για το ταγκό της λύσης

«Για πιο ταγκο και κουρουφεξαλα μιλα ο κασουλιδης οταν ποσω απο τους χορευτες κατευθυνουν τα βηματα ενα ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  09:24

Ι. Κασουλίδης στην «Κ»: Hρθε η ώρα για το ταγκό της λύσης

«Για πιο ταγκο και κουρουφεξαλα μιλα ο κασουλιδης οταν ποσω απο τους χορευτες κατευθυνουν τα βηματα ενα ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  09:24

Ι. Κασουλίδης στην «Κ»: Hρθε η ώρα για το ταγκό της λύσης

«Για πιο ταγκο και κουρουφεξαλα μιλα ο κασουλιδης οταν ποσω απο τους χορευτες κατευθυνουν τα βηματα ενα ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  09:23

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X