ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Διαβεβαιώσεις Προέδρου Αναστασιάδη για στήριξη των ρωσικών επιχειρήσεων στην Κύπρο

Ο Πρόεδρος τόνισε ότι γνωρίζει το αυστηρό ρυθμιστικό πλαίσιο της Ρωσίας για την ανάγκη διαφάνειας σχετικά με φορολογικά θέματα

Τη διαβεβαίωση ότι η Κυβέρνηση θα προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια για να διευκολύνει τις επιχειρηματικές και τις επενδυτικές πρωτοβουλίες που προέρχονται από τη Ρωσία έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σε ομιλία του στο Συνέδριο με θέμα «Φορολογικές εξελίξεις: Ρωσία – Κύπρος και Παγκόσμιες φορολογικές τάσεις», που διοργάνωσε η εταιρεία Ernst & Young σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Διεθνών Επιχειρήσεων Κύπρου (CIBA), στη Λευκωσία.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαιρέτισε ιδιαίτερα την πρόσφατη συμφωνία μεταξύ των κρατικών Αρχών Κύπρου και Ρωσίας για αναβολή της εφαρμογής του Πρωτοκόλλου τροποποίησης του Άρθρου 13 της Σύμβασης για Διπλή Φορολογία σε σχέση με φόρους εισοδήματος και κεφαλαίων μέχρι την εισαγωγή παρόμοιων προνοιών στις διμερείς Συμβάσεις για Διπλή Φορολογία της Ρωσίας με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ως αποτέλεσμα αυτής της συμφωνίας, τα κέρδη μιας κυπριακής εταιρείας από την πώληση μετοχών σε ρωσική εταιρεία που κατέχει ακίνητη περιουσία στη Ρωσία θα συνεχίσουν να φορολογούνται αποκλειστικά στην Κύπρο, χωρίς δικαίωμα φορολόγησης στη Ρωσία, καθώς στην Κύπρο το κέρδος από την πώληση μετοχών απαλλάσσεται από το φόρο.

Ο Πρόεδρος τόνισε περαιτέρω ότι γνωρίζει το αυστηρό ρυθμιστικό πλαίσιο της Ρωσίας για την ανάγκη διαφάνειας σχετικά με φορολογικά θέματα, και η Κύπρος είναι πλήρως εναρμονισμένη με τους ευρωπαϊκούς φορολογικούς κανονισμούς και με τα πρότυπα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) σχετικά με τη δημοσιονομική διαφάνεια και την ανταλλαγή πληροφοριών.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφερόμενος στις σχέσεις Κύπρου – Ρωσίας, μεταξύ άλλων, είπε ότι στόχος της Κυπριακής Κυβέρνησης είναι η περαιτέρω αναβάθμιση των σχέσεων αυτών, σημειώνοντας ως ορόσημο την επίσκεψή του στη Ρωσική Ομοσπονδία, τον Φεβρουάριο του 2015 όπου υπογράφηκε αριθμός διμερών συμφωνιών, μεταξύ άλλων για οικονομική συνεργασίας και για την έρευνα και τεχνολογία.

«Ελπίζω ότι, μετά την πρόσκληση που έχω απευθύνει, η επίσκεψή μου θα ανταποδοθεί σε υψηλότερο επίπεδο, ώστε να εξετάσουμε νέους τομείς αμοιβαίας επωφελούς συνεργασίας», σημείωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Εξέφρασε επίσης ευγνωμοσύνη για την ψήφο εμπιστοσύνης που επέδειξε ο ρωσικός λαός, και ιδιαίτερα η ρωσική επιχειρηματική κοινότητα που διαμένει στο νησί, προς την Κύπρο και την κυπριακή οικονομία μετά το Eurogroup τον Μάρτιο του 2013.

"Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι η Κύπρος θα παραμείνει αξιόπιστος εταίρος για όλους εσάς, ειδικά αφού τώρα αναδύεται ισχυρότερη από ποτέ άλλοτε από μια άνευ προηγουμένου κρίση και το ταξίδι μας στο δρόμο για ανάκαμψη είναι ταχύτερο από ό,τι θα μπορούσε οποιοσδήποτε να προβλέψει”, ανέφερε.
Πρόσθεσε ότι η Κύπρος είναι τώρα μια εκ των ταχύτερα αναπτυσσόμενων οικονομιών στην ΕΕ και υπογράμμισε τις διαδοχικές αναβαθμίσεις της κυπριακής οικονομίας από τους Οίκους Αξιολόγησης, επισημαίνοντας παράλληλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε, εξάλλου, στον συνεχιζόμενο διάλογο μεταξύ Κύπρου και Ρωσίας για θέματα οικονομίας, στη βάση της Κοινής Διακυβερνητικής Επιτροπής για Οικονομική Συνεργασία, η οποία συνεδρίασε τον Απρίλιο στην παρουσία του Υπουργού Οικοnoμικών. 

Διαβάζονται σήμερα

Σχόλια αναγνωστών

Γιλντιρίμ: Σε αδιέξοδο το Κυπριακό με την ένταξη της Ε/κ πλευράς στην ΕΕ

«Ο τουρκαλλας όταν λέει αδιέξοδο εννοεί ότι έκλεισαν κάποιοι έξοδοι που οδηγούν στην αγκαλιά της τουρκιας! ...»
Ντομπρος Κελαηδης  |  12:16

Επίτροπος Διοικήσεως: Εντολή μου είναι να είμαι δίκαιη και όχι αρεστή

«Είναι προφανές ότι η κα Λοττίδου δεν επιθυμεί να έλθει σε αντιπαράθεση με την εκκλησία και για αυτό ...»
Leo  |  12:02

J&P Overseas: Νέα επιστολή Παπαθωμά στους υπαλλήλους της Σαουδικής

«GIA TO KALO TIS ETERIAS KAI TON IPALLILON PREPI NA TA VROUNE OI IDIOKTITES METAKSI TOUS. DIAFORETIKA ...»
Giorgos (Retired employee of J&P Overseas)  |  11:04

Αρνητικό και το Προεδρικό για τη μετακίνηση της Βουλής στα Λατσιά

«Αν δεν σας χωρεί το κτήριο τότε ας γίνουν οι βουλευτές 30.αν είναι παλιό τότε αφήστε το να πέσει πάνω ...»
δημος  |  10:15

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση